Bakan Müezzinoğlu: Yunanistan'ın sözgüven sorunu var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yunanistan hükümetinin özgüven sorunu var. Bizim o mezarlığını ihya etmemiz, bizim için en fazla bırakın hükümetimizi Bursa Büyükşehir Belediyemizin sadakası bile olmaz.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu: Yunanistan'ın sözgüven sorunu var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yunanistan hükümetinin özgüven sorunu var. Bizim o mezarlığını ihya etmemiz, bizim için en fazla bırakın hükümetimizi Bursa Büyükşehir Belediyemizin sadakası bile olmaz. Özgüven sorunları var." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, hastane açılışı için geldiği Bursa’da, Bursa Mübadele Göçmenleri Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Korkut, “Kavala’da atalarımızın, büyüklerimizin mezarlığı kötü durumda. Sizin desteğinizle bunu tekrar ziyarete kazandırırsak biz çok memnun olacağız” diye konuştu.

10 KASIM'DA ÇOK SIKINTILAR YAŞADIK

Bakan Müezzinoğlu da şunları kaydetti: "İki tane temel sorun var. Yunanistan hükümetinin özgüven sorunu var. Bizim o mezarlığını ihya etmemiz, bizim için en fazla bırakın hükümetimizi Bursa Büyükşehir Belediyemizin sadakası bile olmaz. Özgüven sorunları var. 10 Kasım Atatürk’ü ölüm yıldönümünü Selanik’te analım diye barış trenine bindik. Bir sürü sıkıntısı yaşadık. ‘Bu bakan üçüncü defa niye geliyor?’ Benim oraya üçüncü defa oraya gitmemden rahatsız oluyorlar. Halbuki benim kayınpederim, kayınvalidem orada, yakınlarım orada. Ama tüm bunlara rağmen, ‘Bu bakan üçüncü defa niye geliyor?’ diyorlar. Cenaze aracı gitti, cenaze taşıma ruhsatı vermiyorlar. Ciddi şekilde özgüven problemi var. Vize sorunu var. Vize sorunu çözeceğiz inşallah. Birçok konuda hükümetimiz görüşüyor, görüşüyor hepsinde konuşuyoruz, ‘Merak etme, olacak’ falan diyorlar ama adım atamıyorlar. Özgüven sorunu var. Türkiye güçlendikçe tüm bunları aşacağız. Bu anlamda, biz bize düşeni iyi yapma gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz gülerde Balkanlardaki soydaşlarımızın tedavisini Türkiye’de yapılmasını sağlıyoruz. Her yıl 400 hasta büyükelçiliklerimiz veya başkonsolosluklarımız aracılığıyla orada tedaviye ihtiyacı olanları Türkiye’ye getirtiyoruz. Sorunlar ikili ilişkilerle çözülecek." CİHAN

Yorumlar