Bakan Müezzinoğlu: Tütün gibi uyuşturucu ile de topluca mücadele edeceğiz

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, en kısa zamanda topluca tütün ile mücadele edildiği gibi uyuşturucu ile olan mücadelede de bir eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Bakan...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu: Tütün gibi uyuşturucu ile de topluca mücadele edeceğiz

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, en kısa zamanda topluca tütün ile mücadele edildiği gibi uyuşturucu ile olan mücadelede de bir eylem planı hazırlayacaklarını söyledi.

Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Bakan Müezzinoğlu, programına Çanakkale Valiliği'ni ziyaret ederek başladı. Burada gazetecilerin sorularını da cevaplayan Sağlık Bakanı, uyuşturucu ile mücadele hakkında yaptıkları çalışmaları aktardı. Uyuşturucu ile mücadele konusunda 7 bakanlığın geçen Pazartesi toplandıklarını hatırlatan Müezzinoğlu, bu konuda yeni görevlendirme yaptıklarını söyledi.

Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz pazartesi Bakanlar Kurulu'ndan sonra müsteşar yardımcısı arkadaşlarımızla çalışmaları yeniden ele aldık. Önümüzdeki 15-20 gün içinde gerek bakanlıkların alınması gereken tedbirler, gerekse ortak yol haritası şeklinde bir çalışma devam ediyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanlığı'ndan da yetkililer dahil edildi, sivil toplum örgütü olarak. İnşallah en kısa zamanda topluca tütünle mücadele olduğu gibi, uyuşturucu ile olan mücadelede de bir eylem planını hazırlamış olacağız. Eylem planını kamuoyuna hangi boyutu ile açıklayacağız, burada tabi ki hem boyutunu konuşmak, çok doğru olmayan boyutları da olabilir. Onun için kamuoyunu ilgilendiren boyutunu kamuoyu ile paylaşacağız. Diğer kısmını daha fazla uygulama boyutları ile burada önemli olan koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendirebilmek. Sağlık Bakanlığı olarak Amatem ve Çamatem sayılarını daha üst düzeye taşıyabilmek." şeklinde konuştu.

Yasal düzenlemeler konusunda, olağanüstü yeni tedbirlere gerek olup olmadığını çalışmalardan sonra göreceklerini belirten bakan, sözlerini şöyle tamamladı: "Diğer taraftan da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı ilgilendiren rehabilitasyon ve istihdam boyutlarını çok yönlü olarak değerlendiriyoruz. İnşallah en kısa zamanda uygulamaya geçeceğiz. Yasal düzenlemeleri zaten Haziran ayında yapmıştık. O anlamda yasal düzenlemelerin caydırıcılığı kamuoyuna yansımamış olabilir. Ama biz uyuşturucunun gerek üretiminde, gerek pazarlamasında tüm kademelerdeki cezaları Haziran ayında TBMM'de yaptığımız değişiklikle cezaları neredeyse eskiye göre iki misli veya üst sınıra taşıdığımız cezai müeyyideler oldu. Yasal düzenlemeler konusunda olağanüstü yeni tedbirlere gerek var mı yok mu? Onu bu çalışmalardan sonra göreceğiz."

CİHAN

Yorumlar