Bakan Müezzinoğlu: Türkiye artık kendi ilacını üretmeli

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye artık kendi ilacını üretecek seviyeye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu: Türkiye artık kendi ilacını üretmeli

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye artık kendi ilacını üretecek seviyeye ulaştı. Türkiye artık kendi ilacını üretmeli.” dedi.

Çorlu ilçesindeki Müstakil İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (MÜSİAD) Tekirdağ Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye artık kendi ilacını üretmeli. Kendi patentini üretmeli. Kendi kanserle ilgili buluşunu dünyaya sunmalı. Kendi tıbbi teknolojisini üretebilen, tıbbi teknolojide söz sahibi olan hem kendi ihtiyaçlarını karşılayan, hem de bölgedeki ihtiyaçlara pazar oluşturan ve dolayısıyla cari açığı olan değil, cari açığa katkı sağlayan bir ülke olmalı diyoruz.” şeklinde konuştu.

2023 vizyonundan rahatsız olanların olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı şunları kaydetti: “Türkiye'nin Marmaray'ı yapmasından rahatsız olanlar var. Üçüncü havaalanını yapıyor olmasından rahatsız olanlar olacaktır. Türkiye'nin, üçüncü Boğaz Köprüsü'nü yapmasından, şehir hastaneleri gibi Türkiye'nin bölgenin sağlık merkezi olmasından rahatsız olanlar olacaktır. Türkiye'nin sağlık turizminden ve sağlık teknolojilerinden ilaç sanayisinden ve önümüzdeki dönemdeki vizyonundan rahatsız olanlar olacaktır."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da seslenen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Gezi olayları dolayısıyla Merkel'e mektup yazan Kılıçdaroğlu'na şimdi diyorum. Hamburg'da, kültür merkezine karşı, halkın veya vatandaşın direnişi var. Merkel, polisin yetkilerini arttırdı mı? Burası olağanüstü bölge dedi mi? Polise her türlü yetkiyi vererek, bu olayları bastır dedi mi? Hadi bakalım yaz mektubu, hadi görelim Merkel'e şikayet ediyordun. Peki, şimdi Almanya'da demokrasi ve hukuk mu elden gitti. Almanya'da diktatörlük mü oldu? Merkel'e diktatör diyebiliyor musun? Merkel'e, orada demokrasiyi elden götürdün diyebiliyor musun, hukuku zedeledin diyebiliyor musun?"

Çorlu'daki temasları çerçevesinde Balkan Göçmenleri Derneği'nin üyeleriyle bir süre basına kapalı görüşen Müezzinoğlu, Çorlu Omurtak Caddesi'ndeki esnafın kandilini tebrik etti. Çorlu Devlet Hastanesi ve hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret eden Müezzinoğlu, Tekirdağ'daki temaslarının ardından karayoluyla İstanbul'a hareket etti. CİHAN

Yorumlar