Bakan Müezzinoğlu: Rüyamızda bile bu ülkenin yarınlarını görüyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, rüyalarında bile ülkenin yarınlarını gördüklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu: Rüyamızda bile bu ülkenin yarınlarını görüyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, rüyalarında bile ülkenin yarınlarını gördüklerini söyledi. Müezzinoğlu, “Hasta, hastane, engelli, doktor görüyoruz. Gelecek büyük Türkiye görüyoruz. O nedenle gece gündüz demeden rüyalarımızda bile hayallerimizi yaşayan, hayallerimizi de ülkemize ve vatandaşımıza kazandırmak için geceli gündüzlü çalışan bir anlayışın mensuplarıyız.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ve Aile Sağlığı Merkezi’yle birlikte 6 tesisin açılışını yaptı. Sağlık alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Müezzinoğlu, Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacağını söyledi. Bütün alanlarda hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ileri süren Müezzinoğlu, “Ünlü bir yazarın sözü, ‘Hayalleri olanlar asla uyumazlar’ Biz rüyalarımızda vatandaşlarımızı görüyoruz. Rüyamızda bile bu ülkenin yarınlarını görüyoruz. Hasta, hastane, engelli, doktor görüyoruz. Gelecek büyük Türkiye görüyoruz. Dünya da ne varsa benim insanım da onu görecek diyen bir anlayışın mensubuyuz. O nedenle gece gündüz demeden rüyalarımızda bile hayallerimizi yaşayan, hayallerimizi de ülkemize ve vatandaşımıza kazandırmak için geceli gündüzlü çalışan bir anlayışın mensuplarıyız.” şeklinde konuştu.

Açılan salonların engellilere ödül olmadığını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Bu saraylar size ödül değil. Size olan borcumuzun ödenmesidir. Karşılığında tek bir beklentimiz var. Dua edin. Bu milletin gelecek kaderi için dua edin. Bu günlerde de bu milletin kaderiyle oynamak isteyenler var. Engellimizin, hastamızın, fakirimizin, fukaramızın darda olanımızın, gençlerimizin kaderiyle oynamak isteyenler var. Bu oyunu birlikte bozacağız. Daha önce de çok denediniz. Ayışığı, Sarıkız, Balyoz, 27 Nisan ve bir çok tezgah birçok oyunun peşinde koştunuz ama başaramadınız, başaramayacaksınız.”

Hayatın herkes için zorluklar getirebileceğini ifade eden Müezzinoğlu, “Hiç bilemediğimiz anda, engelli kardeşlerimizden çok daha olumsuz durumlara, çok daha hayatı zor yaşayan durumlara düşebiliriz. Engelin ne zaman geleceğinin belli olmaz. Rabbim engelli yaşamdan kurusun ve engelli yaşamımızı kolaylaştırsın derim. En büyük duam Rabbim hangi koşullarda olursa olsun yaşama engelli bakmaktan beni korusun. İnsanına engelli bakan sağlıklı görünen hastalardan bu milleti korusun. Hayata engelli bakan, milletine engelli bakan özürlü yöneticilerden bu ülkeyi ve milleti korusun.” ifadelerini kullandı.

112 Acil Yardım Kurtarma İstasyonu’nun açılışını video konferansla yapan Müezzinoğlu, “Artık Türkiye’de ambulans uçaklarımız var. Ambulans helikopterlerimiz var. 112 ambulans hizmetlerimiz 10 yıl önce birileri rüyada görse inanamayacak düzeye geldi. Ama inşallah onlar da artık uyanacaklar.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar