Bakan Müezzinoğlu Filistinli yaralıyı ziyaret etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazze saldırılarında yaralanarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Filistinli bir hastayı ziyaret etti. Yaralı hastaların getirilmesi ile ilgili Müezzinoğlu, "Yeni hasta...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu Filistinli yaralıyı ziyaret etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazze saldırılarında yaralanarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Filistinli bir hastayı ziyaret etti. Yaralı hastaların getirilmesi ile ilgili Müezzinoğlu, "Yeni hasta gelişiyle ilgili her türlü imkanımız var. Ama Gazze'den çıkış, Mısır'ın bu anlamda hastaların transferine yardımcı olması konusunda önemli bir sıkıntımız var. O nedenle arzu ettiğimiz bir düzeyde Filistinli hasta tedavisi naklini şuana kadar Mısır’dan gerekli desteği ve kanalları açmış durumda değiliz." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Türkiye'ye getirilen Abdulrauf Gazi Muhammed isimli Filistinliyi ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Müezzinoğlu, bazı açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, "Filistinli hasta sağ gözünü kaybetmiş. Sol gözle ilgili de yapılabilecekler, yapılması gerekenler şu anda yapılıyor ama muhtemelen sol gözde de görme kaybı oluşmuş. Geri gelme ihtimali çok zor görünüyor. Sol ayakta parçalı kırığı var. Şu anda gerekli tedaviler yapılıyor. Kaybettiği gözüyle ilgili yapılabilecek fazla bir şey yok. Diğer gözüyle ilgili olan tedavisi devam ediyor. Ama orada da çok ümit var bir cümle söylemeyi arkadaşlarımız zamana bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Yaralı Filistinlilerin Türkiye'ye getirilmesi konusunda Müezzinoğlu, "Yeni hasta gelişiyle ilgili her türlü imkanımız var. Ama Gazze'den çıkış, Mısır'ın bu anlamda hastaların transferine yardımcı olması konusunda önemli sorunumuz var. O nedenle arzu ettiğimiz düzeyde Filistinli hasta tedavisi nakliyle ilgili şu ana kadar Mısır'dan gerekli desteği veya kanalları açabilmiş değiliz." dedi.

BU ÜLKEDE HER ŞEY ŞEFFAF VE ALENİ YAPILIYOR

Adliyede gözaltında bulunan ve sorguları devam eden emniyet mensuplarıyla ilgili Bakan Müezzinoğlu şunları ifade etti: "Bu ülke bu süreçleri hep yaşadı. Neticede tutuklama koşulları neyse, gözaltı koşulları neyse bütün bunlar hukukun ve emniyetin şeyleri. Bu ülkede her şey şeffaf ve aleni yapılıyor. Şeffaf bir şekilde, şeffaf yapılmayanların sonuçları bulunmaya çalışılıyor. Çünkü bu ülkede şeffaf yapılmayanlarla bu millete bedel ödetmeye çalıştılar. O şeffaf olmayan karanlık tablolar da bu süreçler de inşallah aydınlığa kavuşmuş olacak."

Hastaneden ayrıldığı sırada Müezzinoğlu'nun yanına gelen Neriman Işıklı isimli hasta yakını, silahla yaralanan oğlunun hastaneye getirildiğini ancak burada hiçbir tedavinin yapılmadığını iddia etti. Bakan Müezzinoğlu da bunun üzerine, "Doktorluğu sen yapacaksan olmaz. Acilde doktorlarımız burada." dedi. Işıklı'nın, "Hastanede doktor yok." sözleri üzerine Müezzinoğlu, "Buradaki bu arkadaşlar nedir? Nöbet ekibi olacak tabii. 24 saat bayramda uzman hekim... Burada acil ekibi var ve gerekli müdahaleler yapılıyor." ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kadınla bir süre ayakta konuştuktan sonra hastaneden ayrıldı.

Gazetecilere konuşan hasta yakını Işıklı ise oğlunun kasığında 2, sol baldırında ise 1 kurşunun hala durduğunu ve sağ ayak kaval kemiğinde de kırıklar olduğunu söyledi. Işıklı, hiçbir görevlinin kendilerine yardımcı olmadığını ve oğlunun ölebileceğini ileri sürdü.

CİHAN

Yorumlar