Bakan Mehmet Şimşek Batman’da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi incelemede bulunmak üzere Batmana geldi. AK Parti seçim lokalinde partililere seslenen Bakan Şimşek, “Türkiye, büyük bir oyunla karşı karşıyadır.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Mehmet Şimşek Batman’da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi incelemede bulunmak üzere Batmana geldi. AK Parti seçim lokalinde partililere seslenen Bakan Şimşek, “Türkiye, büyük bir oyunla karşı karşıyadır. Bunu bozmamız lazım. Çözüm süreci bölgemiz açısından, ülkemizin geleceği açısından çok önemli.” dedi.

Bakan Mehmet Şimşek, AK Parti merkez seçim lokalini ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erdem Ekrem, Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Batman Belediye başkan adayı Emin Ekmen ve AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin ile birlikte valilik binasına geçen Bakan Şimşek, Vali Yılmaz Arslan’la bir süre sohbet etti. Valilik binasından ayrıldıktan sonra AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı.

30 Mart'ta yapılacak seçimin çok kritik bir seçim olacağına vurgu yapan Bakan Şimşek, "Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacak. Bu seçim Türkiye’nin istikrarı açısından, Türkiye’nin geleceği açısından, çözüm süreci açısından çok kritik bir seçimdir. Çünkü bu seçimde milli iradeye sahip çıkan, partimizin, milletimizin güçlü desteğini devam ettirebilirsem, ben inanıyorum ki Türkiye üzerinde, partimiz üzerinde, milli irade üzerinde bugün tezgâhlanan bu çirkin oyunlar boşa çıkmış olacak." diye konuştu.

Türkiye'nin büyük bir oyunla karşı karşıya olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, konuşmasında şunları dile getirdi: "Bunu bozmamız lazım. Çözüm süreci bölgemiz açısından, ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Çünkü biz diyoruz ki artık Türkiye’nin bütün fırkalılıkları, bütün renkleri birer zenginlik olarak görülsün. Türkiye, artık terörle mücadeleye harcadığı kaynaklarını sağlığa, altyapıya, milletimize hizmet olarak sunmaktadır. Artık diyoruz ki bölgede huzur ortamıyla birlikte istihdamı artıracak yatırımlar gelsin. Çünkü hakikaten son 1-1,5 yıldır bölgemizde huzur var. Türkiye’de huzur var. Sadece anneler ağlamıyor, gençlerimiz de hayatlarını kaybetmiyor. Terörle mücadeleye giden kaynaklarımız insanımıza hizmet olarak geliyor. Ama burada önemli olan herkesin şu veya bu şekilde hissettiği bir işsizlik sorunu var. Bu sorunu kökünden çözmek için de artık yatırım seferberliğini başlatıyoruz. 17 Aralık operasyonu ve sonrasındaki çirkin tezgâhın en önemli hedefi çözüm sürecidir. Dolayısıyla Batmanlı hemşehrilerime, BDP’ye gönül veren kardeşlerimiz dahil olmak üzere, herkesten bu seçimde çözüm sürecine sahip çıkmasını istemeniz lazım.”
CİHAN

Yorumlar