Bakan Maas’tan internet kullanıcılarını sevindirecek adım

Almanya'da internet kullanıcılarına Federal Adalet Bakanı Heiko Maas’tan sevindirici haber geldi. Ülkede müşterilerin bilgilerini üçüncü kurumlara veya şirketlere satan ve gizliliği ihlal eden internet şirketlerine karşı tüketicinin hakları...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Maas’tan internet kullanıcılarını sevindirecek adım

Almanya'da internet kullanıcılarına Federal Adalet Bakanı Heiko Maas’tan sevindirici haber geldi. Ülkede müşterilerin bilgilerini üçüncü kurumlara veya şirketlere satan ve gizliliği ihlal eden internet şirketlerine karşı tüketicinin hakları kuvvetlendiriliyor.

Spiegel Online’ın ulaştığı bilgilere göre Bakan Maas, tüketici koruma dernekleri üzerinden internet kullanıcılarının haklarının savunulması için önemli bir adım attı.

Bakan Maas tüketici derneklerinin internet şirketlerine dava açmasını imkan tanıyan bir kanun tasarısını kabinede imzaya açtı.

“Özel kişiler, dev internet şirketlerine karşı kendi haklarını savunmada yetersiz kalıyor. Bu nedenle derneklere böyle bir hakkı tanıyarak tüketci haklarını kuvvetlendirmeyi istiyoruz.” diyen Maas, kanunla birlikte kişisel hakların güvence altına alınacağına dikkat çekti.

İnternet şirketleri kendi müşteri portföyünde kayıtlı bulunan bilgileri reklam amaçlı veya şirket çıkarları gereği başka kurum ve şirketlerle paylaşabiliyor. Kanun ise bunun suistimal edilmesine engel olacak.

Yeni kanun, internet kullanıcılarının müşterisi olduğu şirket ile kontratını iptal hakkı ve tazminat hakkı getiriyor. CİHAN

Yorumlar