Bakan korumalarının saldırısına uğradığını iddia eden rallicilerden suç duyurusu

İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenen ralli yarışında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın korumaları olduğu ileri sürülen kişilerin, yarış lideri olan ralli pilotu Taner Şengezener ve co-pilot Bora Yılmaz’ın otomobilinin...

Google Haberlere Abone ol
Bakan korumalarının saldırısına uğradığını iddia eden rallicilerden suç duyurusu

İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenen ralli yarışında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın korumaları olduğu ileri sürülen kişilerin, yarış lideri olan ralli pilotu Taner Şengezener ve co-pilot Bora Yılmaz’ın otomobilinin önünü keserek ikiliye saldırdığı iddia edildi. Korumalar tarafından darp edildiklerini ileri süren sporcular, bakan korumalarından şikayetçi oldu ve iş göremez raporu aldı.

Olay, Seferihisar'da 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen Atlantis Rallisi'nde meydana geldi. Yarışma sırasındaki normal etapta, iki siyah aracın önlerini kestiğini ve araçlardan inen kişiler tarafından araçlarını insanların üzerine sürdükleri iddiasıyla dövüldüklerini öne süren Ralli Pilotu Taner Şengezener ve yardımcı pilot Bora Yılmaz, hastaneden iş göremez raporu alarak kendilerine saldıran korumalardan şikayetçi oldu. İkili, saldırıya rağmen Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Ralli Kupası'nın 3'ncü ayağı olan yarışı ilk sırada tamamladı. Genel klasmanda ilk sırada yer aldıkları için yarış günü Sığacık'taki start alanından en önce çıktıklarını söyleyen Taner Şengezener, "Rallide yarış alanına giden normal etap ve kapalı parkurda zamana karşı yarışılan özel etaplar vardır. Yarış aracımızla normal etaptan Seferihisar'da özel etaba giderken çakarlarını yakarak gelen iki siyah araba önümüzü kesip sıkıştırarak bizi durdurdu. Arabalardan silahlı 6 -7 kişi indi. Arabamızı insanların üzerine sürdüğümüzü iddia ettiler. Resmi bir yarışmada olduğumuzu söyledik, evraklarımızı istediler. Evraklarımızı vermek isterken bize saldırdılar ve darp ettiler. Yarış içinde olduğumuzu anlatmaya çalışırken silah kabzaları ile yumruklarıyla bizi darp ettiler." dedi.

Saldırının yaklaşık 2,5 dakika boyunca sürdüğünü anlatan Şengezener, "Diğer yarış araçları gelince bizi bırakıp gittiler. Kendi şeridimizden lastikleri ısıtmak için 50-60 kilometre hızda sağa sola manevra yapıyorduk. Arkamızda normal arabalar da vardı. Biz normal trafiğin seyrettiği normal etaplarda son derece dikkatli seyrederiz ve diğer araçları asla tehlikeye atmayız. Bunu mu yanlış anladılar bilmiyorum. Yarış sonrası ödül seromonisine bile çıkmadan hastaneye gittik. Kaburgalarımda çatlak, başımda ödem var. Doktor 10 gün iş göremez raporu verdi. Hafta sonunda Eskişehir'deki yarışa katılamayacağım. Şahıslardan şikayetçi olduk." diye konuştu. Şengezener, 20 yıldır yarıştığını ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını sözlerine ekledi.

Saldırıyla ilgili gelişme olmamasına isyan eden Taner Şengezener, "Jandarma saldırıda bulunan araçların plakasını bildirmesine rağmen hala sürücüyü ve içindekileri öğrenememiş. İfadelerimize, raporlarımıza rağmen olay hala savcılığa taşınmamış. Örtbas etme çabası var ama avukatlarımız dosyanın takipçisi." ifadelerini kullandı.

Yardımcı pilot Bora Yılmaz da 8 yıldır Taner Şegezener’in yanında co-pilot olarak yarıştığını belirterek, şunları söyledi: "Silahlı kişiler iki taraftan da etrafımızı sardı. Evraklarımızı istediler. Taner evrakları vermek için torpidoya eğildiğinde önce ona sonra bana vurmaya başladılar. Burnumdan kan boşaldı. Hala burnuma dokunamıyorum. Gözüme darbe aldım, hala çevresi mor. Kısa süreli görme kaybı da yaşadım. Şikayetçiyim."

TOSFED'DEN SERT TEPKİ

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, rallici Taner Şengezener ve co-pilot Bora Yılmaz'a geçen hafta Atlantis Rallisi'nde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın korumalarının yaptığı öne sürülen saldırıyı kınadı.

Gelişmeleri Almanya'dan izleyen Çeker, "Arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı tüm camiaya yapılmış sayıyorum. Olay gününde ben de Sığacık'taydım. Çok büyük şok yaşadım. Saldırıyı jandarmaya ben intikal ettirdim. Tüm yasal sürecin de takipçisiyim." açıklamasını yaptı.

Çeker, daha önce benzer bir durumla karşılaşmadıklarını anlatırken şunları söyledi: "Belirlenmiş, tüm yasal izinleri alınmış bir parkurda spor yapan araca saldırmak kabul edilebilir bir durum değil. Sporcular bu şekilde darp edilemez. Mahkeme sürecini bekliyoruz."

Bu arada olaya karışan iki görevlinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın polis korumaları olduğunun bakanlık tarafından da doğrulandığı ileri sürüldü. CİHAN

Yorumlar