Bakan Kılıç: Soçi'de gururu ve burukluğu aynı anda yaşadık

Samsun’a gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç valilik tarafından başlatılan 'Okuldan Olimpiyata' konulu projenin tanıtım törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç: Soçi'de gururu ve burukluğu aynı anda yaşadık

Samsun’a gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç valilik tarafından başlatılan 'Okuldan Olimpiyata' konulu projenin tanıtım törenine katıldı. Bakan Kılıç, Kış Olimpiyatları'nın düzenlendiği Soçi'de Türk bayrağının dalgalanmasının gurur verici olduğunu ifade ederken, "Soçi Kış Olimpiyatları'nda sadece ve sadece 6 sporcumuzla katılım sağlamamız da içimizdeki burukluktur." dedi.

Karayolu ile Samsun’a gelen bakanlar ilk olarak Samsun Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik personeliyle tek tek tokalaşan bakanlar daha sonra valilik şeref defterini imzaladı. Makamda yapılan görüşmede soru kabul etmeyen Bakan Avcı ve Kılıç’a Vali Hüseyin Aksoy, öğrenciler tarafından yapılmış olan panoyu hediye etti. Ziyaret sonrası bakanlar ve protokol üyeleri Samsun Valiliği tarafından okullardaki yetenekli öğrencileri bulmak için başlattığı '11-14 Yaş Öğrenci Sportif Yetenek Taraması Projesi' tanıtım törenine katılmak için İlkadım Yaşardoğu Spor Salonu’na geçti. Sporcuların daha fazla başarılı olması için fiziki alt yapı anlamında çok gayretli çalıştıklarını kaydeden Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Geçen haftasonu düzenlenen kış olimpiyatları için Soçi’deydik. Burada hem sevinci, gururu ama aynı zamanda burukluğu da yaşadık. Bayrağımızın sporcular tarafından orada taşınmış olması bizim için gurur vesilesiydi.
Ancak Soçi kış olimpiyatlarında sadece ve sadece 6 sporcumuzla katılım sağlamamız da içimizdeki burukluktur. İnşallah sizler bu tip projelerle çok daha başarılı çok daha yoğun katılım sağlayarak üst seviyede temsil sağlayarak, aynı zamanda üst seviyede başarı elde ederek ülkemizi temsil edeceksiniz.” diye konuştu.

"MARİFET, İLTİFATA TABİRDİR"

Sporu öncelikle her bireyin kendisi için yapması gerektiğini hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise "Biz bakanlık olarak üstün yetenekli, üstün zekâlı tabirlerini kullanmamaya çalışıyoruz. Daha çok özel yetenekli deyimini tercih ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki her çocuğun kendine özgü bir yeteneği var. Nasıl zihinsel yeteneklerimiz bir birinden farklı ise bedensel yeteneklerimizde birbirimizden farklı. Samsun valiliğimizin, Gençlik Spor Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu program sizin gerçek yeteneğinizin hangi alanda olduğunu önce kendimizin sonrada bizim keşfetmemizi sağlıyor. Dolayısıyla çok güzel bir söz var ‘marifet iltifata tabirdir’ dolayısıyla bu programları bir iltifat programı olarak görebiliriz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından her iki bakan salonda bulunan öğrencilerle selamlaştı. Yetenekli öğrencilerin seçildiği stantları gezen bakanlar, boy, esneklik, atlama gibi kriterlerde testlerin yapıldığı bölümlerdeki yetkililerden bilgi aldı. Bakanlar ve beraberindekiler daha sonraki programa katılmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne gitti.
CİHAN

Yorumlar