Bakan Kılıç: Ecdadı yad etmek için bir araya geldik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini anma programı çerçevesinde düzenlenen, Sarıkamış Şehitleri Özel Programı'nda, Allahu Ekber Dağları'nda vatan savunması sırasında donarak şehit düşen ecdadı yad etmek için bir araya geldikle.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç: Ecdadı yad etmek için bir araya geldik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini anma programı çerçevesinde düzenlenen, Sarıkamış Şehitleri Özel Programı'nda, Allahu Ekber Dağları'nda vatan savunması sırasında donarak şehit düşen ecdadı yad etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

    99 yıl önce bu topraklara doğru kardeşlerinin tek bir inanç ve kararlılıkla yola çıktığını dile getiren Bakan Kılıç, yaşanılan olumsuz sonuçları tabii ki hatırlamak istemediklerine dikkat çekerek "Fakat hem galibiyetlerimizde hem de mağlubiyetlerimizde bizler için ders vardır. En büyük dersi aldığı emri vatan uğruna hiç bir şekilde sorgulamadan ifa eden bu vatanın evlatları göstermiştir. Kutsal değerlerimizle Rabbimizin bize verdiği emirler doğrultusunda kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim de de dile getirildiği şekilde şehit oldular ve her zaman çok daha ileriye gitmek için büyük fedakarlıklar yapmış olan milletimiz bundan sonrada kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Sarıkamış bunun en büyük göstergelerinden birisidir." dedi.

    "KABİNENİN EN GENÇ BAKANI BENİM"

    Bakan Kılıç, "Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı temellerinin bir araya geldiği güzide topraklar. Bizler hep beraber bir arada geleceğe çok güçlü yürüyeceğiz ben buna inanıyorum. Şu an kabinenin en genç bakanıyım dolayısıyla gençliği de temsil ediyorum. Ben genç kardeşlerimizin buraya bu kadar yoğun bir şekilde ilgi göstermiş olduğundan dolayı çok mutluyum. Geçen seneki ilginin üzerine de çıktık. Bu çok önemli çünkü burada hafıza tazelemesi yaşıyoruz. Tarihini bilmeyen hafızası olmayan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Tarihimizi iyi bileceğiz. Nesilden nesile gurur dolu tarihimizi aktaracağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' emrine' hiçbir şekilde tereddüt duymadan aynı nasıl Sarıkamış'ta o zaman emir komuta zinciri içerisinde kendisine verilen emri sorgusuz yerine getiren Mehmetler vardı ise Çanakkale'de Dumlupınar'da da ve bugün de eminim ki bizlerin yüreğinde o ecdadın ruhu ve gücü var." şeklinde konuştu.

    "SARIKAMIŞ CİVAN MERTLİĞİN GÖSTERGESİDİR"

    Sarıkamış'ın Mehmetçiğin iman, irade, cesaret ve disiplin karakterini, kahramanlığını, civanmertliğini, tarihe altın harflerle yazdığı bir yer olduğunu da dile getiren Vali Eyüp Tepe ise "Bu cesareti, bu civanmertliği, bu destanı nesilden nesile aktarmak bizim vazifemizdir. Çünkü; tarihini bilmeyen, geçmişini bilmeyen nesiller, geleceğe yön veremezler. 99 yıl önce ecdadımızın Allahuekber Dağları’nda yaktığı 90 bin meşhale, hayatımızı aydınlatmaya devam etmektedir. Bu aydınlık yol bizim de yolumuzdur. Sarıkamış’ta düşmana göğsünü siper eden, birbirlerine sarılarak donan, kefenleri bembeyaz karlar olan, ecdadımızı asla unutmayacağız. Millet olarak, ecdadımızdan miras aldığımız bu cennet vatanın ebedi bekçisi olacağız. Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan ve son sözleri 'Allahu Ekber' olan kahraman şehitlerimiz başta olmak üzere bu topraklar için şehit olan bütün şüheda için saygı, rahmet ve şükranla anıyor, programımıza desteklerini esirgemeyen başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve yapacakları eserler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve emeği geçen diğer kurumlara, sivil kuruluşlara şükranlarımı arz ediyor, saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından Kars Valisi Eyüp Tepe, Bakan Kılıç'a ve Üçüncü Ordu Komutan Orgeneral Ümit Dündar'a Sarıkamış yürüyüşü esnasında çekilen fotoğraf tablosu hediye etti. CİHAN

Yorumlar