Bakan İslam, SATSO Endüstri Meslek Lisesi'nin temelini attı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma tönenine katıldı.Arifiye ilçesi Hanlı Mahallesi 1. Organize Sanayi Bölgesi yanındaki arazide yapılacak SATSO Endüstri...

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam, SATSO Endüstri Meslek Lisesi'nin temelini attı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma tönenine katıldı.

Arifiye ilçesi Hanlı Mahallesi 1. Organize Sanayi Bölgesi yanındaki arazide yapılacak SATSO Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli, Bakan İslam'ın katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Bakan İslam, meslek liselerine tüm Türkiye'de ihtiyaç olduğunu söyledi. Eğitim sistemine vatandaş, iş adamı ve sanayicinin katkısına ihtiyaçları olduğunu kaydeden Ayşenur İslam, "Sakarya'nın yerel dinamikleriyle açılmış bir eğitim kurumu. Buna tüm Türkiye'de ihtiyacımız var. Hepimiz buna öncülük ediyoruz. Hem eğitim sistemine vatandaş, iş adamı, sanayicinin katkısına ihtiyacımız var, bütün Türkiye olarak. Hem de meslek liselerine, mesleki eğitime çok ihtiyacımız var. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli bir kısmı meslek eğitimini yasaklayarak geçti. Çok mesafe kaybettik o dönem. Ara eleman yetiştiremediğimiz için meslek alanındaki eğitimin noksan kaldığı bir dönem yaşadık. Çok şey kaybettik o dönemde. Artık böyle bir sorunumuz yok. Özendirilen bir yapı haline geldi meslek liseleri." diye konuştu.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise sanayide, ticarette, tarımda ve turizmde marka şehir hüviyetine kavuşmak için çalıştıklarını belirtti. Her alanda başarılı çalışmaları olduğunu kaydeden Kösemusul, şöyle dedi: "Ancak otomotive bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Dünyada sıfır hata ile araçlar üreten tek şehir bizim şehrimiz. Milli tankımız, milli trenimiz Sakarya'da üretiliyor. Savunma araçları Sakaryamızda üretiliyor. Milli otomobilin de Sakarya'da üretilmesini istiyoruz. Yüz yıllık otomotiv öykümüzle ve gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Başarılı olmayı kendine alışkanlık haline getirmiş öğrencilerimize hepimizin ihtiyacı var. İcat çıkartan, eski köye yeni adet getiren, taşın altına elini koyan gençler istiyoruz."

Protokol konuşmalarının ardından okulun temeli atıldı. 17 bin 900 metrekarelik arsa üzerinde yapılacak olan SATSO Endüstri Meslek Lisesi'nde her biri bin 200 metrekare olan 2 atölye bulunacak. Toplam 7 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip okul, 6 milyon 446 bin 340 TL'ye ihale edildi. Bakan Ayşenur İslam, törenin ardından Akyazı ilçesindeki Eyüp Genç Fen Lisesi okul binası ve öğrenci pansiyonunun açılış programına katılmak üzere ilçeye gitti.

CİHAN

Yorumlar