Bakan İslam: Pedofili hastaları cezasını çekerek tedavi olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuklara yönelik suçlarla ilgili yasa tasarısı ve tıbbı müdahalelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan İslam, yasa tasarısının TBMM'ye indiğini ancak Genel Kurula gelmesi hakkında...

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Pedofili hastaları cezasını çekerek tedavi olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuklara yönelik suçlarla ilgili yasa tasarısı ve tıbbı müdahalelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan İslam, yasa tasarısının TBMM'ye indiğini ancak Genel Kurula gelmesi hakkında süre vermenin doğru olmadığını belirtti.

Tıbbı müdahaleler hakkında pek bir şey söylemenin zor olduğunu kaydeden Ayşenur İslam, “Çerçeve kanunda zikrettiğiniz madde. Onunla ilgili alt mevzuat düzenlenecek. Alt mevzuatta tıbbı kurumlara müracaat edilecek. Çocuklara karşı istismar suçunda. Failin pedofili hastası olup olmadığı tespit edilecek. Eğer böyle bir hastalık varsa tedavisi yoluna gidilecek. Eğer pedofili hastasıysa dışarıda tedavi diye bir şey asla yok. Bir taraftan cezai yükümlülüğünü çekecek. Çekerken de tedavi olacak.” dedi.

Ankara Rıxos Otel'de düzenlenen ‘1. Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’na’ katılan Bakan Ayşenur İslam, gazetecilerin sorularını cevapladı. "Adalet Bakanı açıkladı. Özellikle çocuklara yönelik suçlarla ilgili çok ciddi ceza artırımları var. Bunlardan biri de tıbbı müdahale hakimlik kararı doğrultusu kararında olacak dedi ama herhangi bir detay söylenmedi. Tasarı ne zaman yasalaşır, tıbbı müdahalenin detayları nelerdir? sorusuna Ayşenur İslam, şu karşılığı verdi: "Yasa Meclise indi. Önce komisyonda tartışılır sonra genel kurula gelir bunun için süre biçmek çok zordur. Ama ben tahmin ediyorum bütün partiler, muhalefet partileri dahil konsensüs içerisinde çok fazla vakit kaybetmeden yasayı geçireceğiz. Bizimle ilgili pek çok yasada fikir birliği oluşmuştur. Bu konuda bütün partilerin destek vereceğini tahmin ediyorum.”

Bakan İslam, tıbbı müdahale ilgili herhangi bir şey söylemem pek mümkün olmadığını ifade ederek, “Çerçeve kanunda zikrettiğiniz madde. Onunla ilgili alt mevzuat düzenlenecek. Alt mevzuatta tıbbı kurumlara müracaat edilecek. Çocuklara karşı istismar suçunda. Failin pedofili hastası olup olmadığı tespit edilecek. Eğer böyle bir hastalık varsa tedavisi yoluna gidilecek. Eğer pedofili hastasıysa dışarıda tedavi diye bir şey asla yok. Bir taraftan cezai yükümlülüğünü çekecek. Çekerken de tedavi olacak.” dedi.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİ BU HAFTA SONUNA KADAR DAVET EDECEĞİZ

Grup başkanvekilleri ile tasarı görüşmek üzere bir araya geleceklerinin hatırlatılması üzerine İslam, onlarla bir toplantı yapmayı tasarladıklarını söyleyerek, “Henüz davetimizi onlara iletemedik. Çünkü yasalarla ilgili çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Sadece bu değil. Pek çok mevzuatımız var, yönetmeliklerimiz var, yasalarımız var, meşguliyet var bakanlığımızda ama bu hafta sonuna kadar kendilerine davetimizi ileteceğiz. Kabul ederlerse onlarda bu konuda dahil olmak üzere bakanlığımızın konularıyla ilgili bir görüşme yapacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar