Bakan İslam: İstanbul’a iki tane daha darülaceze yapacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İstanbul’a iki tane daha darülaceze yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: İstanbul’a iki tane daha darülaceze yapacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İstanbul’a iki tane daha darülaceze yapılacağını açıkladı. İslam, “Çok büyük ve kapsamlı darülaceze yapma planımız var. Bir tanesini Anadolu yakasına diğerini ise Avrupa yakasına olmak üzere bugünün koşullarına göre çok büyük kompleksler olacak.” dedi.

Bakan Ayşenur İslam ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı’ndaki Darülaceze’yi ziyaret etti. Darülaceze sakinleriyle tek tek ilgilenen Bakan İslam, yaşlılarla birlikte yemek de yedi. Yemeğin ardından Darülaceze'yi gezerek yaşlılarla sohbet etti. Darülaceze sakinlerinin dertlerini dinleyen Bakan İslam’a bazı yaşlılar şiir okudu. Darülaceze'deki kalan bir yaşlı da, maaşlarının kesildiğinden yakındı. Bakan İslam ise, kesilmediğini, geri ödeneceğini söyledi.

Bakan İslam, İstanbul'a iki büyük darülaceze binası yapacaklarını söyledi. İslam, “İstanbul ile ilgili bir planımız var ve bunu ilk kez açıklıyorum. Biri Anadolu, diğeri Avrupa yakasına olmak üzere İstanbul'a iki tane büyük, yani içinde bulunduğumuz Darülaceze binasından çok daha büyük ve kapsamlı darülaceze yapma planımız var. Bugün bu haber ilk müjde olsun.” ifadelerini kullandı.

Yeni yapılacak olan darülacezelerin özelliklerini anlatan İslam, “İstanbul'a iki tane büyük, yani içinde bulunduğumuz darülaceze binasından çok daha büyük ve kapsamlı darülaceze yapma planımız var. Bugünün koşullarına göre çok büyük kompleksler olacak ve içinde her türlü ihtiyacı karşılayacak birimler olacak. Oraya da sevgili amcalarımız, babalarımız, annelerimiz, gelecekler ve sizler gibi mutlu yaşayacaklar. Bugün bu haber ilk müjde olsun. İnşallah arsalar, plan ve projelerle ilgili sorunları çözdüğümüz zaman benim size sözüm olsun, temel atma törenine burada bulunan arkadaşlarımızla hep beraber gidelim.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar