Bakan İslam: Çocuklarımız için öz değerlendirme uygulaması başlattık

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Ayşenur İslam hedeflerinden birisinin de hizmetleri izleme değerlendirme ve denetleme faaliyetlerini etkin hale getirmek olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Çocuklarımız için öz değerlendirme uygulaması başlattık

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Ayşenur İslam hedeflerinden birisinin de hizmetleri izleme değerlendirme ve denetleme faaliyetlerini etkin hale getirmek olduğunu söyledi. İslam, "Bu çerçevede öz değerlendirmeye ilişkin ilk uygulamamızı, istikbalin teminatı olan çocuklarımız için başlatmış bulunuyoruz.’’ dedi.

Bakan Ayşenur İslam, Dedeman Otel'de 'Çocuk bakım kuruluşları için öz denetim değerlendirme sistemi’nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan İslam, çocuklara daha iyi bir gelecek temin etmek için daha çok çalışmak gerektiğini kaydetti. İslam, şunları söyledi: "Korunmaya ve bakıma muhtaç çocuklarımızın ebeveyn yoksunluğu hissetmemeleri için onların toplumla iç içe sosyal beceriler kazanarak yetişmelerini sağlamak amacıyla hizmet modellerimizi hızla geliştiriyoruz. Bakanlığımızın genel politikası her çocuğun kendi doğal ortamında en iyi biçimde yetişebileceği şeklinde fakat bunu sağlayabilene kadar biz sosyal kurumlarımızı sürdürmeye elbette devam edeceğiz. Bunu yapabilmek için ülkemizin her yerinde ev tipi bakım ortamları oluşturuyoruz."

Hizmetlerin yerel düzeyde çok sayıda birimde standartlara uygun kalitede sunulmasının etkin izleme ve değerlendirme mekanizmasının varlığının gerektiğine işaret eden İslam, şöyle konuştu: "Bu yüzden öz değerlendirme çalışması ne planlamıştık ne kadarını gerçekleştirmiştik ne kadarını yapamadık neden yapamadık sorularının cevabını bize verecek. Öz değerlendirme yöneticiler ve çalışanlar çocuk aile ve tüm tarafların katılımıyla gerçekleşecek ve hizmetlerin sürekli değerlendirmesini sağlayacak. Ayrıca bakım ve korumamız altında bulunan çocuklarımıza sağlanan bakım hizmetlerinin kalitesini de böylece gün ve gün geliştirmiş olacağız."

"ÖZ DEĞERLENDİRME SESTEMİ"

Bakan İslam, öz değerlendirme sisteminin, kendi içinde yöneticilerin yapacağı değerlendirmenin objektifliğini sağlayacak bir takım kontroller içerdiğine işaret ederek, bunları şöyle açıkladı: "Bunlardan ilki çocuk kuruluşları bakımından uluslararası iyi uygulamalar doğrultusunda oluşturulmuş standartlarımız. Kuruluş yöneticilerimiz bu standartları temel alarak gerçekleştirecekler. İkincisi öz değerlendirmenin yürütülmesinde katılımcıların sağlanması. Öz değerlendirme hizmetinin yürütülmesinde ilgili tüm tarafların katılımını sağlayan bir anlayışla hareket etmemiz sağlanıyor. Son olarak yöneticilerimiz tarafından sonuçlandırılan öz değerlendirmenin etkinliği denetimler sırasında tekrar tekrar değerlendirilecek." CİHAN

Yorumlar