Bakan İslam: Çocuk yuvaları yerel yönetimlere devredilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlığa bağlı olan çocuk yuvalarının yerel yönetimlere devredileceğini söyledi. İslam, Bonzai ile mücadele konusunda 6 bakanlığın kapsamlı bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti....

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Çocuk yuvaları yerel yönetimlere devredilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlığa bağlı olan çocuk yuvalarının yerel yönetimlere devredileceğini söyledi. İslam, Bonzai ile mücadele konusunda 6 bakanlığın kapsamlı bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti.

Sakarya Valiliği tarafından şehit ailesi yakınları ve gaziler için Hanedan Tesisleri'nde düzenlenen iftara katılan Bakan İslam, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Uyuşturucu ve Bonzai ile ilgili bir soruya, çocukların korunması için en büyük görevin ailelere düştüğünü belirten İslam, ailelerin, çocuklarını yetiştirme sorumluluğu olduğunu vurguladı. İslam “Çocukları dış etkilere karşı koruma zorunluluğumuz var. Bunun için gerçekten bilinçli olmamız lazım. Günümüzün tehlikelerinden haberdar olmamız lazım. Çağa hakim olmamız lazım. O tehlikelerle ilgili çocuklarımızı eğitmemiz hem de uyarmamız lazım. Bu bakımdan ailelerin önemli bir vazifesi var.” diye konuştu.

Bakanlık olarak yeni bir kitap çıkardıklarını, bu kitapta uyuşturucu ile mücadelenin nasıl yapılacağını, nasıl farkındalık oluşturulabileceğinin anlatıldığını dile getiren İslam, şunları kaydetti: “Ailelerin çok faydalanacağını düşünüyorum bu kitaptan. Web sitemizde de var. Satın almaya gerek yok, isteyen oradan ücretsiz indirebilir. Bütün ailelerimize aracılığınızla bunu duyurmak isterim. Çocuğumuzla ilişkilerimizi nasıl düzenleyebiliriz, böyle bir madde kullanımından şüphe ediyorsak bundan nasıl emin olabilirsiniz ya da şüphe ediyorsak ne yapmalıyız bu konuyla da bilinçlendiren bir yayın. Bu tabi bir ilk. Bunun dışında birçok eğitim faaliyetinde daha bulunacağız. Bu çağın afetidir. Türkiye de ne yazık ki payını alıyor. Geçiş güzergahındayız biz bu uyuşturucunun. Bunun için de ülkemizde oldukça yaygınlaştırıyor kullanımı.”

"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE 6 BAKANLIK KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Bakan Ayşenur İslam, Bonzai ve diğer uyuşturucularla mücadele konusunda 6 bakanlığın bir araya geldiğini ve çok geniş kapsamlı bir çalışmanın içinde olduklarını belirterek, “Bu çalışmalar hiç yok değildi; vardı. Fakat tekrar bir kontrol ettik ne yapıyoruz ve bundan sonra ne yapmamız gerekiyor diye. Büyük bir bilinçle bu çalışmalar devam edecek." şeklinde konuştu.

"ÇOCUK YUVALARI BAKANLIĞA BAĞLANACAK"

Bakan İslam, bir soru üzerine bakanlığa bağlı olan çocuk yuvalarının nihai olarak yerel yönetimlere bağlanacağını ancak denetim ve kontrolün kendilerinde olacağını aktardı. İslam şu bilgileri verdi: "Bu sene başında çıkan kanunla alakalı bir şey. Biliyorsunuz şubat ayında bakanlığımızla ilgili yasal bir çalışma yapmıştık. Benim bakan olduğum ilk haftalardı. Orda böyle bir maddemiz var. Bu, bu günden yarına olacak bir şey değil ama biz hazırlıklara başladık. Nihai olarak çocuk yuvaları yerel yönetimlere bırakılacak. Nihai olarak öyle bir plan var. Ama bunun kaç yıl içinde olacağı bizim bir planlama yapmamıza bağlı. Sizinle paylaştığımız bilgi bu planlamayı yapmaya başladığımız bilgidir."

Yerinde yönetilmenin bütün kurumlar için önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Bakan İslam, "Fakat bu yerinden yönetim hiçbir zaman başıboş bağımsız düşünmüyoruz biz. Bakanlık olarak şartları biz belirliyoruz, denetim ve kontrol bizde ama bu tür kurumları yerinden yönetimi daha faydalı buluyoruz. Hem hantallaşmayı önleyeceğini hemde yereldeki ihtiyaçları çok aktif cevap verebileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar