Bakan İslam: Böyle bir konuşma yapıldıysa çok yadırgayıcı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bingöl’de AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nurten Ertuğrul’un belediye başkanına tepki göstererek istifa etmesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Böyle bir konuşma yapıldıysa çok yadırgayıcı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bingöl’de AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nurten Ertuğrul’un belediye başkanına tepki göstererek istifa etmesini değerlendirdi. Bakan İslam, "Eğer gerçekten belediye başkanı tarafından böyle bir konuşma yapıldıysa çok yadırgayıcı. Hükümet ve AK Parti olarak prensiplerimizin dışında bir söylem." dedi.

'İş Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Temsili' konulu programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, gazetecilerin sorularını cevap verdi. Bingöl’de AK Partili belediye meclis üyesi, kadın olduğu için görev verilmediğini belirterek istifa etmesini değerlendiren İslam, "Arkadaşımızın böyle bir beyanı var. Eğer gerçekten belediye başkanı tarafından böyle bir konuşma yapıldıysa çok yadırgayıcı, Hükümet ve AK Parti olarak prensiplerimizin dışında bir söylem. Ama gazete haberleri üzerinden isterseniz daha çok açıklama yapmayayım. İşin aslını öğrenmeye çalışalım ondan sonra konuşuruz." diye konuştu.

"ADLİ SORUŞTURMA OLAYI ÇIKARACAK"

Bakan İslam, Kars’ta 9 yaşında şehre 5 kilometre uzakta Karadağ Çöplüğü'nün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde ölü bulunan Mert Aydın için ise "Çok hazin, çok üzücü. Bizi gerçekten derinden yaralayan olay. Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Kolluk kuvvetleri ve adli soruşturma olayı çıkaracak. Aile ile ilgili yapılacak bir şey varsa bizim yükümlülüğümüzde olacak." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar