Bakan Işık'dan ABD'deki akademisyenlere çağrı

Bakan Fikri Işık, ABD ziyaretindeki son durağı San Francisco'da bulunan "ODTÜ girişimcilik Merkezi"ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık'dan ABD'deki akademisyenlere çağrı

Buradaki yürütülen çalışmalar meselesi için bilgi saha Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, memleket dışında yaşayan akademisyenlere destek ve işbirliği çağrısında bulundu.

Golden Gate köprüsü seyir tepesi üstünde AA muhabirine ziyareti meselesi için konuşan Bakan Fikri Işık, "ODTÜ Teknokent'in burada T-Jump dediğimiz bizim start up firmalarımızın ya da girişimcilerimizin bir fazla aşırı pazarda hisse alabilmesi ve yer alabilmesi için kurduğu merkezi ziyaret ettik. Bu ziyarette hem buranın yönetimi ile hem de Türk girişimcilerle Türkiye ve Amerika'yı değerlendirdik.''dedi.

Türkiye'nin plan odaklı, Amerika'nın ise pazar odaklı çalıştığına dikkat çeken Işık, "Toplantıda, bizim daha pazar odaklı çalışmaya yönelmemiz gerektiğini değerlendirdik. Özellikle Türkiye'de yapmamız gereken hukuki değişiklikleri konuştuk. Atmamız gereken adımları konuştuk. Devlet desteğinin ne kadar ciddi olduğunu ve bu ekosisteminin gelişmesinde ne kadar katalizör olduğunu arkadaşlarımız anlatım ettiler ve biz bundan kocaman bir memnuniyet duyduk. Bu arkadaşlarımızın irtibatlarını daha da sıklaştırmak için Türkiye'den bu muvaffakiyetli girişimler bu şeklinde yüzlerce girişimin çıkması için neler yapılması gerektiğini konuştuk ve son derece güzel üretken meslek oldu. Türkiye'ye yön değiştirmek dileyen akademisyenlere kapımız son derece açık ve onların Türkiye'ye adapte olabilmeleri için lüzumlu her çeşitli alt yapıyı hazırladık." diye konuştu.

Işık izahatlarını şöyle sürdürdü: 

''Hayır ben yön değiştirmek istemiyorum diyenlere ki burası dediğim bu şeklinde teknolojinin kalbi. Burada süren kişilere önerimiz, gelin müşterek plan yapalım, gelin Türkiye'nin İlim ve teknolojisine buradan yardım sunun. Biz de bunu destekleyelim, sırf ülkenize karşı bir mesuliyet değil, fakat siz de kazanın Türkiye'de kazansın. Bu anlayışla beynini ve sırf beyin gücünü Türkiye için kullan diye bilhassa buradaki akademisyenlerimize ve girişimcilerimize çağrılar yaptık. Ve ben eminim ki önümüzdeki süreçte bu işbirliği hızlanarak artacak''

Bakan ve heyeti ABD temaslarını tamamlamasının peşinden Türkiye'ye yön değiştirmek üzere San Francisco'dan ayrıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar