Bakan Işık: Yolsuzluk komisyonundaki gecikme CHP'den kaynaklanıyor

Meclis'te yolsuzlukları araştırmak için kurulan komisyona iktidar partisinin hala üye atamaması ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bildiğim kadarıyla konu, AK Parti'nin isim vermemesinden daha ziyade, CHP'nin daha...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Yolsuzluk komisyonundaki gecikme CHP'den kaynaklanıyor

Meclis'te yolsuzlukları araştırmak için kurulan komisyona iktidar partisinin hala üye atamaması ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bildiğim kadarıyla konu, AK Parti'nin isim vermemesinden daha ziyade, CHP'nin daha önce konuyla ilgili ihsası rey anlamına gelecek açıklamaları yapmış milletvekillerini önermesinden kaynaklanıyor gecikme.” dedi.

Bakan Fikri Işık, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını cevapladı. Yolsuzlukları araştırmak için kurulan komisyona AK Parti tarafından üye ataması ile ilgili olarak Bakan Işık, gecikmenin CHP tarafından kaynaklandığını ifade etti. Işık, şu açıklamalarda bulundu: “Soruşturma Komisyonu kurulduğu zaman, Meclis'in iç tüzüğünde her gruba düşen milletvekili sayısının üç katı kadar isim önermek gerekiyor. Fakat önerilen isimlerden o konuyla ilgili ihsası rey anlamına gelecek bir açıklama yapmış olmamak gerekiyor. Şuanda bildiğim kadarıyla konu AK Parti'nin isim vermemesinden daha ziyade CHP'nin daha önce konuyla ilgili ihsası rey anlamına gelecek açıklamaları yapmış milletvekillerini önermesinden kaynaklanıyor gecikme. Bu gecikmenin de bir an önce CHP tarafından, diğer partiler de varsa eksiklikleri onların da tamamlamasıyla, sürecin tamamlanıp, soruşturma komisyonunun kurulacağını düşünüyorum. AK Parti'den kaynaklanan bir gecikme yok.”

"İNGİLTERE'DEKİ ŞİRKET TÜBİTAK'IN RAPORUNU TEYİT ETTİ"

Bakan Işık, İngiltere'de bir şirketin, Başbakan Erdoğan ile Oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen konuşmaların gerçek olduğu yönündeki açıklamasını kabul etmediğini söyledi. Konuyu araştırdıklarını belirten Işık, şirketin de TÜBİTAK ile aynı raporu verdiğini ifade etti. Bakan Işık şunları kaydetti: “O iki gün önce İngiltere'deki bir şirket montaj olduğunu söylememiş. Özellikle bu haber gazetede çıkınca arkadaşlara incelenmesi yönünde talimat verdim. Yapılan incelemelerde verilen raporun TÜBİTAK'ın raporunu bire bir teyit ediyor. Evet bu montajdır, eklemeler vardır, sadece söylediği şu sesler gerçek. Zaten seslerin gerçek olduğunu biz de söylüyoruz. Fakat seslerin keserek hece hece yapıldığını söyledik. O da aynı raporu vermiş. Onun için raporun detayını yazmadı gazete. Sizin aracılığınızla seslenelim, o raporun detaylarını yazsınlar, o zaman bizim haklı olduğumuz ortaya çıkacak bir kez daha.”

CİHAN

Yorumlar