Bakan Işık: Yolla yolsuzluk beraber olmaz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Yolla yolsuzluk beraber olmaz. Yol varsa yolsuzluk yoktur, yolsuzluk varsa yol yoktur.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Yolla yolsuzluk beraber olmaz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Yolla yolsuzluk beraber olmaz. Yol varsa yolsuzluk yoktur, yolsuzluk varsa yol yoktur. Ülkenin kaynakları ikisini birden yapmaya yetmez." diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Uşak Deri Karma OSB’nin hazırladığı, ‘Ülkemiz Ekonomisinin Bugünü, Geleceği ve Küresel Ekonomide Yaşanan Gelişmeler” konulu konferansta yaptığı konuşmada, "Bu ülke daha iyisini başarır, daha fazlasını başarır, Uşak nasıl başarıyorsa, Türkiye’de başarır." dedi.

Türkiye'nin büyümesinin bazılarını ciddi derecede rahatsız ettiğini söyleyen Işık, şöyle devam etti: "Siz düşünün daha düne kadar bir global sektörün önemli pazarıydınız. Bugün o global sektörün oyuncuları haline geldiniz. Bunun bazı rahatsızlıkları oluşturmaması mümkün değil. Türkiye’de son dönemde yaşananlar hiç birinizin moralini bozmasın. Biz bu filmler daha önce çok seyrettik. Bu yaşanan olaylar inanın Türkiye’de daha önce çok yaşandı. O atılan iftiralar sacde Recep Tayyip Erdoğan’a atılmıyor, merhum Menderes’e ne kadar iftira ettiler, çok büyük yolsuzluklar var dediler hatırlayın. Bebek davası, köpek davası, şu kadar uçak dolusu altınla Menderes yurt dışlına kaçarken yakalandı. Ne kadar benziyor değil mi? Tabiî ki rahmetli Menderes canı ile ödedi ama Türkiye çok daha büyük bir bedel ödedi. İnanın harika bir yoldan geldik. Yolla yolsuzluk beraber olmaz. Yol varsa yolsuzluk yoktur, yolsuzluk varsa yol yoktur. Ülkenin kaynakları ikisini birden yapmaya yetmez."
CİHAN

Yorumlar