Bakan Işık: Silahsızlanma Siyasi Açıdan Son Derece Riskli Karardır

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Öcalan'ın PKK'ya silahsızlanma çağrısıyla ilgili, 'Siyasi açıdan son derece riskli karardır. Mayınlı alanda yürüdük ve daha yürüyeceğiz' dedi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Silahsızlanma Siyasi Açıdan Son Derece Riskli Karardır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısıyla ilgili, 'Siyasi anlamda son derece riskli bir karardır. Türkiye'de bundan sonra çözülmez denilen bir sıkıntı yavaş yavaş bundan sonra tarihe karışacak. Daha önümüzde almamız gereken mesafeler var. Bir mayınlı tarlada yürüdüğümüzün ve yürüyeceğimizin farkındayız' dedi.

meşhur edebiyatçı Yaşar Kemal'in ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getiren Bakan Işık, 'Tabi Hakk'ın tecellisine bakın ki kardeş kardeşe bundan sonra kurşun sıkmasın diye uzun zaman savaş etmiş bir insan tam silahların susma çağrısının yapıldığı gün Hakk'ın rahmetine kavuştu. Bu da bir takdiri ilahidir diye düşünüyorum' biçiminde konuştu.

'SİLAHSIZLANMA RİSKLİ KARAR, MAYINLI ALANDA YÜRÜYECEĞİZ'

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısıyla ilgili şekilde Bakan Işık, 'Dün gerçekten son derece mühim ve tarihsel bir günü yaşadık. Artık bu ülkede kimse kimseye kurşun sıkmasın, dağında silahlı insan gezmesin, şehrinde kişiler hakkını demokratik yollarla arasın ve kişiye insan olmasından doğan kaynakları hiç bir biçimde diğer hiç bir şeye lazım duymadan ülkesinin verdiği olgun bir demokrasiye kavuşsun diye dilek ederiz ve bu noktada dün son derece mühim bir adım atıldı. Siyasi anlamda son derece riskli bir karardır. Türkiye'de bundan sonra çözülmez denilen bir sıkıntı yavaş yavaş bundan sonra tarihe karışacak. Daha önümüzde almamız gereken mesafeler var. Bir mayınlı tarlada yürüdüğümüzün ve yürüyeceğimizin farkındayız' biçiminde konuştu.

'SÜRECİN ADI YETTİ ADI'

'Bölgeyi iyi bildiğini düşündüğüm siz Malatyalılarla birkaç bilgi paylaşmak istiyorum' diyerek sözlerini sürdüren Işık, 'Çözüm süreci başladıktan sonra Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde son iki yılda bin 50 adet teşvik vesikası düzenlendi, yani çözüm sürecinin ismi yetti. Şimdi hele de çözüm süreci faaliyete geçtiği anda bölgemiz ve memleketimiz terör ve terörden ötürü yapılması gereken masraflar bundan sonra yüzde yüz üretime, yatırıma, istihdama ve kalkınmaya harcanacak. Bu da ülkemize olağanüstü bir dinamizm kazandıracak. Ülkemiz üstüne adisyon yapanların en mühim kozlarından biri ellerinden tahsil edilmiş olacak' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar