Bakan Işık: İş kazasının minimize edilmesi için TÜBİTAK bazı çalışmalar yapacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Üretimde teknolojinin daha fazla kullanılması, iş güvenliğinin bu noktada daha fazla artırılması ve özellikle iş kazasının minimize edilmesi noktasında neler yapabileceğimiz noktasında, özellikle...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: İş kazasının minimize edilmesi için TÜBİTAK bazı çalışmalar yapacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Üretimde teknolojinin daha fazla kullanılması, iş güvenliğinin bu noktada daha fazla artırılması ve özellikle iş kazasının minimize edilmesi noktasında neler yapabileceğimiz noktasında, özellikle TÜBİTAK olarak bazı çalışmaları başlatma kararı aldık." dedi.

Bakan Işık, 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nın açılışına katıldı. Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, Soma'daki maden faciasına değindi. İş kazalarının minimize edilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Fikri Işık, şunları söyledi: "Artık çalışmaları başlatma kararı aldık. Artık böyle kazalar yaşamak istemiyoruz. Onun için özellikle işçi sağlığı ve iş sağlığı güvenliği noktasında teknolojiyi çok daha fazla kullanmak durumundayız. Allah'ın verdiği aklı onun sistematik sonucu olan bilgiyi mutlaka hayatımızın her alanında fazla söz sahibi yapmalıyız. Buna yönelik bazı çalışmaları yapmaya başladık. Üretimde teknolojinin daha fazla kullanılması, iş güvenliğinin bu noktada daha fazla artırılması ve özellikle iş kazasının minimize edilmesi noktasında neler yapabileceğimiz noktasında özellikle TÜBİTAK olarak bazı çalışmaları başlatma kararı aldık. İnşallah ümit ediyorum, bundan sonra kazaların önlenmesi noktasında bu yapılacak çalışmalar bize bazı önemli sonuçlar doğurur, bazı önemli kazanımlarımız olur."

Bakan Işık, Kocaeli Kitap Fuarı'nı övdü ve kitap okumanın önemine değindi. Işık, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kitap fuarını gezdi ve bazı kitapları satın aldı.

CİHAN

Yorumlar