Bakan Işık: İlk defa darbe yapanlar ve darbede başarılı olanlar mahkum oldu

12 Eylül Davası ile ilgili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya verilen müebbet cezası ile ilgili derlendirmede bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Dün Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ilk gerçekleşti. İlk defa darbe yapanlar ve...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: İlk defa darbe yapanlar ve darbede başarılı olanlar mahkum oldu

12 Eylül Davası ile ilgili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya verilen müebbet cezası ile ilgili derlendirmede bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Dün Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ilk gerçekleşti. İlk defa darbe yapanlar ve darbede başarılı olanlar yargı önünde mahkum oldu. Ne olurdu bölgemiz için de bu demokrasiyi çok görmeselerdi. Ne olurdu Mısır'da da hür seçimlerle her şey halkın iradesi ile şekillenseydi. Ne olurdu Suriye'de sandığın önü açılsaydı.” dedi.

Gapshoes Kış 19'uncu Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'nın açılışına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de artık ürkek ve kırılgan bir demokrasinin olmadığını ifade etti. Türkiye'nin artık darbelerle yüzleşen bir noktaya geldiğine dikkat çeken Işık, “Dün Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ilk gerçekleşti. İlk defa darbe yapanlar ve darbede başarılı olanlar yargı önünde mahkum oldu. Ne olurdu bölgemiz için de bu demokrasiyi çok görmeselerdi. Ne olurdu Mısır'da da hür seçimlerle her şey halkın iradesi ile şekillenseydi. Ne olurdu Suriye'de sandığın önü açılsaydı. Ne olurdu Irak'ta mezhepçi bir anlayışla değil de demokratik bir anlayışla herkesin yönetime katıldığı bir düzen oluşturulabilseydi. Biz hiç bir yerde savaş istemiyoruz. Halkın kendi iradeleri ile seçtiği insanların ülkelerini yönetmelerini istiyoruz.” şeklinde açıklamalara yer verdi.

Daha sonra fuarın açılışını gerçekleştiren Bakan Işık, Türkiye'nin 1 milyar dolar ayakkabı ithal ettiğini ve geçen yıl 723 milyon dolarlık ayakkabı ihracatından gelir elde ettiklerini kaydetti. Bakan Işık, daha sonra Gaziantep Oto Galericiler Sitesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar