Bakan Işık: Bu memlekette icat yapacak çocuklara ihtiyaç var

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çocuklarınıza başıma icat çıkarmayın sakın demeyin.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Bu memlekette icat yapacak çocuklara ihtiyaç var

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çocuklarınıza başıma icat çıkarmayın sakın demeyin. Çünkü bu memlekette başımıza icat çıkaracak çocuklara ihtiyaç var. Niye? İşte icat çıkaranlar çok hızlı gelişiyorlar. İcat çıkaramayanlar da yerinde sayıyorlar." dedi.

    Işık, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde okul ve aile sağlığı merkezinin açılışını yaptı. Gültepe Mahallesi'nde aynı alan içerisine yapılan 'Gültepe İlkokulu ve Kazım Küçük Sağlık Merkezi'nin açılışında, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu öğrenciler ve aileler de hazır bulundu.

    Açılışta yaptığı konuşmada, okulları çocukların sosyalleşme mekanı olarak göreceklerini belirten Bakan Işık, "Anneler, şunu niye öğrenmedin, bunu niye öğrenmedin? Komşunun çocukları biliyor sen niye bilmiyorsun diye baskı yapmayın. Burası ilkokul. Çocuklarımız sabah kalkıp okuluna severek geliyorsa, o önemli bir şeydir. Çocuklar okumayı seviyorlarsa o önemli bir kazançtır. Başıma icat çıkarmayın sakın demeyin. Çocukların yaratıcılıklarını geliştirmesine sakın mani olmayın. Çünkü bu memlekette başımıza icat çıkaracak çocuklara ihtiyaç var. Niye? İşte icat çıkaranlar çok hızlı gelişiyorlar. İcat çıkaramayanlar da yerinde sayıyorlar. Onun için 'Başıma icat çıkarma' lafını annelerimiz, babalarımız özellikle kullanmayacak. Aksine başımıza icat çıkaracağız. Bu okullar bizim ilerideki bilim insanlarımızı yetiştirecek. Bu okullar ilerde bizim mühendislerimizi, mimarlarımızı, doktorlarımızı, sosyal bilimcilerimizi yetiştirecek." dedi.

    Fikri Işık, çocuklara büyük ve asil insan muamelesi yapılması gerektiğinin altını çizdi. Işık, "Çocuğa bir tokat göstermeyin aksine ona asil insan muamelesi yapın ki o büyüyünce o bir asil insan olsun. İlkokulda çok bilgi öğrenmeye gerek yok. Yeter ki çocuk okumayı, okulu, bilimi sevsin." şeklinde konuştu. Işık, konuşmasının ardından okul ve sağlık merkezinin açılışı yaptı ve gezerek yetkililerden bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar