Bakan Işık, Alman Bakan Wanka ile bilimde işbirliğini görüştü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye ile Almanya arasında bilim yılı çerçevesinde belirlenen anahtar teknolojiler, küresel değişimle ilgili problemler ve sosyal problemler alanında bugüne kadar yapılanlar ve yapılacaklar...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık, Alman Bakan Wanka ile bilimde işbirliğini görüştü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye ile Almanya arasında bilim yılı çerçevesinde belirlenen anahtar teknolojiler, küresel değişimle ilgili problemler ve sosyal problemler alanında bugüne kadar yapılanlar ve yapılacaklar konusunu birlikte değerlendirme imkanımız oldu.’’ dedi.

Bakan Işık, Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka’yı ‘2014 Türk -Alman Bilim Yılı’ çerçevesinde Bakanlık'ta kabul etti. Görüşme sonrasında açıklama yapan Işık, Türkiye ve Almanya’nın bilim alanındaki iş birliği konusunda görüştüklerini belirterek, şöyle devam etti: "İş birliğimizi daha nasıl geliştireceğimiz konusunu görüştük ve bu yıl 2014 yılı Türk-Alman Bilim Yılı olarak ilan edilmişti açılışını da Ocak ayında Sayın Johanna Wanka ile birlikte gerçekleştirmiştik. O günden bugüne kadar yapılan çalışmaları birlikte değerlendirdik bundan sonra yapılacak çalışmaları gözden geçirdik. Yapacağımız ortak çalışmaları değerlendirdik. Özellikle Türkiye ile Almanya arasında bilim yılı çerçevesinde belirlenen anahtar teknolojiler, küresel değişimle ilgili problemler ve sosyal problemler alanında bugüne kadar yapılanlar ve yapılacaklar konusunu birlikte değerlendirme imkanımız oldu."

Türk-Alman Bilim yılı çerçevesinde ‘Max Planck’ bilim tünelinin önce İstanbul’da daha sonra Ankara’da bilime meraklı insanların ziyaret etmesi için Türkiye’ye getirilmesi noktasında çalışmaları da değerlendirdiklerini söyleyen Işık, "Arzumuz Bursa’da da bunun gösterilmesi orada da insanlarımızın ziyaretine açılması bununla ilgili ortak çalışma yapma kararı aldık. Türk-Alman Bilim yılının kapanış yılının 2015 yılının Ocak ayında mümkün olan üst düzey katılımla gerçekleştirilmesi konusunu birlikte değerlendirdik.’’ diye konuştu.

Işık, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin katkısının çok önemli olduğuna işaret ederek, "Sadece üretim açısından değil araştırma, geliştirme ve teknoloji açısından da Alman şirketlerinin Türkiye’deki çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çok güçlü bir iletişimimiz var.Türkiye2ye verdikleri katkılardan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar