Bakan Güllüce: Üsküdar’da seçimi kazanmak için 9 bin fark yeterli

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediyesi’ni ziyaret etti. Resmi olmayan sonuçlara göre Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Hilmi Türkmen’i tebrik eden Güllüce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Üsküdar Belediye başkan adayı İhsan Özkes’in se.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Güllüce: Üsküdar’da seçimi kazanmak için 9 bin fark yeterli

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediyesi’ni ziyaret etti. Resmi olmayan sonuçlara göre Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Hilmi Türkmen’i tebrik eden Güllüce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Üsküdar Belediye başkan adayı İhsan Özkes’in seçim sonuçlarına itirazını eleştirdi. Güllüce, “9 bin oy farkı az değil. Bir oy farkı bile seçilmek için yeterli. Bu itirazlara ancak gülüyoruz.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul’daki programı kapsamında ilk olarak Üsküdar Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i makamında tebrik eden Güllüce, İstanbul’daki seçim sonuçlarını değerlendirdi. “AK Parti’nin ülkede aldığı büyük zafere Üsküdar Belediyesi de katılmıştır.” diyen Bakan Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti’nin CHP’ye attığı 680 bin oyluk farka değindi. Gülüce, “İstanbul’da da çok büyük bir zafer elde edilmiştir. 680 bin fark çok büyük bir fark. Tabi muhalefet buna yeterli değil diyor. Buna da gülüyorum ben. Aritmetik eğitim gerektiğini düşünüyorum. Kaç fark olmalıydı ki yeterli olsun? 680 bin yetmiyorsa kaç olması lazım? Benim bildiğim demokrasilerde bir oy farktır.” ifadelerini kullandı.

CHP adayı İhsan Özkes’in seçim sonuçlarına itirazını değerlendiren Güllüce, şunları söyledi: “İlkokulda öğretiyorlar. 9 bin büyük bir rakamdır. Neredeyse Anadolu’da bir ilçe. Bu kadar fark var. Benim bildiğim bir fark olunca kazanılıyor. 9 bin birden büyük herhalde. O yüzden aritmetik eğitimini, değerli adaya tavsiye ediyorum. Kaç fark olmalıydı kazanmak için? Bunlar milleti tanımıyorlar. Millet gerekli cevabı verdi. Şokun getirmiş olduğu şeylerle konuşuyorlar.”

Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçlarını vermesine yönelik eleştirilerle ilgili soruya cevap veren Gülüce, “Yenilmeyi de uygunca yapmak lazım. Türkiye muhalefeti mağlup etmiştir. Muhalefetin acısını kalkıp da ona ban yüklemenin bir anlamı yok. Muhalefet niye yenildim diye, bu millet bana niye oy vermiyor diye kendini kontrol etsin. Kalkıp da Anadolu Ajansı’nı kötülemeyle olmaz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar