Bakan Güllüce, Nihat Zeybekci'nin açıkladığı rakamlara 'yanlış' dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Türkiye'nin İsrail ile toplam dış ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesinde olduğuna yönelik açıklamasının sorulması üzerine, söz konusu rakamların yanlış...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Güllüce, Nihat Zeybekci'nin açıkladığı rakamlara 'yanlış' dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Türkiye'nin İsrail ile toplam dış ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesinde olduğuna yönelik açıklamasının sorulması üzerine, söz konusu rakamların yanlış olduğunu söyledi.

    Bir dizi ziyaretler için Çorum'un Bayat ilçesine gelen Bakan Güllüce, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü'yü ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

    İsrail mallarının boykot edilmesinin sorulması üzerine Güllüce, "İsrail ile yapılan ticaretle ilgili bizi bağlayan bir unsur var, orada Filistinlilerle de beraber yapıyoruz aynı şeyi, Filistin ile olanlar İsrail gibi mütalaa ediliyor. Orada biraz hedef saptırma var. Filistinli kardeşlerimizin de daha perişan olmasını sağlar, İsrail ile biz ticareti sıfırlarsak. Yani Filistinlilerin de orada ticaret yaptıklarını göz ardı etmemek lazım. Çünkü şu anda İsrail’in işgal ettiği topraklardaki Filistinliler ticareti İsrail devletinin hudutlarında yapıyormuş gibi gözüküyor. Evet, orada işgal var, orada zalim var ama silahıyla orada devletim ben diyor. Yani onun gümrüklerinden geçiyor, onun devlet işlemlerinden geçiyor. O yüzden sanki onunla oluyormuş gibi bir intiba var, hepsi onunla olmuyor. Ve Filistinlilerin de mağduriyetine sebep olur." diye konuştu.

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin 5 milyar dolar bandında İsraille ticari ilişkiler olduğu yönündeki açıklamaları da sorulan Güllüce, "5 milyar dolar değil zaten, o rakamlar yanlış. O rakam yanlış, daha aşağı ama bunun epey bir kısmı Filistinlilerle tabi onu ayıramazsınız. Yani ne kadarı onun, ne kadarı Filistinli’nin onun net anlaşılması zor. Çünkü orada karışıklık var biraz." ifadelerini kullandı.

    

    ZEYBEKCİ, OPERASYONLA İLGİLİ SORULARI CEVAPLANDIRMAKTA ZORLANDI

    17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten polislere yönelik gece yarısı düzenlenen operasyonların da sorulması üzerine Bakan Güllüce, yargının talimat verdiğini ve operasyon yapıldığını dile getirdi.

    ''Türkiye'de suç işlemeyeceksin, işlersen karşılığını bulursun'.' diyen Bakan Güllüce'ye bir gazeteci, "Bu polislerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak adli yönden kolluk kuvvetleri savcı ve hakimlere bağlı değiller mi? Emir komuta zinciri o şekilde işlemez mi? Bu polislere yönelik suçlama sadece amirlerine haber vermedikleri gerekçesiydi? Bunun nedeni nedir?'' sorusu üzerine cevap vermekte güçlük çeken Bakan Güllüce, ''O kadar detaya girdin ki hakim soracak, onlar cevaplayacak. Daha sonra bir daha savcı söyleyecek, savcı söyledikten sonra onun avukatı konuşacak. Onun avukatı konuştuktan sonra sonra savcı konuşacak, savcıdan sonra hakim konuşacak, hakimden sonra tekrar o konuşacak, ondan sonra hakim konuşacak. Bunlar için uzun zaman alacak tabi.'' şeklinde konuştu.

    Yanında bulunan AK Parti Milletvekili Salim Uslu'ya ''Değil mi Salim Bey?'' dedi. Uslu ise ''Evet yargılama sürecini göreceğiz. Hukuka güvenmek zorundayız.'' ifadelerini kullandı.

    Daha sonra AKP Bayat İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Güllüce'ye Halk Eğitim Müdürlüğü'nde eğitim görenler tarafından yapılan çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Yorumlar