Bakan Güllüce: Anayasa Mahkemesi doğru bir şey yapmadı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Anayasa Mahkemesi’nin, HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etmesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Güllüce: Anayasa Mahkemesi doğru bir şey yapmadı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Anayasa Mahkemesi’nin, HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etmesini değerlendirdi. Güllüce, “Bana göre doğru bir şey yapmadı. Anayasa Mahkemesi’ne saygı duyarız tamam ama yaptığı işe illide doğru diyecek halimiz yok. Yaptığı işin doğru olmadığına inanıyorum.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i yerel seçimin ardından makamında ziyaret etti. Bakan Güllüce, yerel seçimler ile ilgili değerlendirmede bulundu. Güllüce, “Bu seçimler küresel koalisyona rağmen milletin galibiyetiyle sonuçlanmıştır. Bu küresel koalisyon bütün zıtların bir araya getirebilmeyi başaran bir koalisyondu. Bir arada olması mümkün olmayan kesimlerin, grupların, ülkelerin, lobilerin bir araya geldiği sadece milletlin gelişiminin önünü kesmek, ülkenin büyümesini engellemek için kurulmuş bir koalisyondu. Ama derin millet aklı, derin millet vicdanı çok ciddi bir ders verdi ve Anadolu galip geldi. Galip olan milletimiz diyorum. Anadolu geçilmez dendi.” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi, HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerinin iptal ettiğinin sorulması üzerine Güllüce, şunları kaydetti: “Bana göre doğru bir şey yapmadı. Parlamento gereğini yapar diye düşünüyorum. Meclisten çok düşünülerek yapılmış bir şeydi. Anayasa mahkemesine saygı duyarız tamam ama yaptığı işe illide doğru diyecek halimiz yok. Yaptığı işin doğru olmadığına inanıyorum. Sanıyorum bu mecliste tekrar düzeltilir.”

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun, Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdiğinin hatırlatılması üzerine ise Güllüce, “Koalisyon tek yönlü değil. Bir tane değil Allah bu milletin yardımcısı olsun. O kadar karşımızda şey var ki ne olmuşta düşüyor. Niye diye sorduğunuzda kendisinin söyleyeceği bir şeyler vardır. Ama bu ülkeyle ilgili yeniye taşınmadığının ifadesidir. Onlara rağmen bu ülke gelişecektir, kalkınacaktır. Hem Ortadoğu’nun hem Balkanlar’ın parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Bu ülke ne fırtınalar gördü. Biz şerbetliyiz. Böyle kredi notuyla falan bir şey olmaz. Biz asırlardır şerbetli bir milletiz. Ne tezgahlar kurulmuş bu milletin başına da bu millet hepsini aşmayı başarmıştır.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar