Bakan Eroğlu’ndan Osmaniye’ye yeni yatırım müjdeleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmaniye’de yaylacıları sevindiren müjdeler verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu’ndan Osmaniye’ye yeni yatırım müjdeleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmaniye’de yaylacıları sevindiren müjdeler verdi.

AK Parti seçim bürosunu açmak amacıyla Osmaniye'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, açılış öncesi Osmaniye Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette Vali Dr. Mehmet Oduncu, Bakan Eroğlu’na kente yaptığı hizmetlerden dolayı sedef üzerine isminin işlendiği bir tablo ve Karetepe köyünde dokunmuş kilim hediye etti.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Osmaniye için büyük yatırımlarının olduğunu ve bu yatırımların devam edeceğini belirtti. Osmaniye'ye 91 milyon lira tutarındaki 24 yeni yatırımın müjdesini veren Eroğlu, 2014-2015 yılının Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Osmaniye için hamle yılı olacağını, 24 yeni projenin 18'ini Devlet Su İşleri'nin (DSİ), 5'inin ise Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştireceğini söyledi. Orman köylülerinin Orman Genel Müdürlüğünü hasım olarak değil hısım olarak görmesi gerektiğini belirten Eroğlu, bozuk orman alanlarının devlet tarafından ıslah edilip orman köylüsüne gelir getirmesi amacıyla kura ile dağıtılacağını kaydetti.

Hükümetin son 10 yılda Osmaniye için 3.1 milyar lira yatırım yaptığına, kendi bakanlığının ise bu yatırımlardaki payının 237 milyon lira olduğuna işaret eden Eroğlu, "Eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar, Ulaştırma Bakanlığı'mızın yaptığı bölünmüş yollar, TOKİ'nin projeleri ve Başbakan'ımızın talimatıyla açılan üniversite hükümetimizin Osmaniye'ye verdiği önemi gösteriyor. Bu yatırımlar daha da büyüyerek devam edecek." dedi. Osmaniye’nin yayla sorununu da çözdüklerini belirten Bakan Eroğlu, “Yaylalarda evi olanlar artık evini istediği gibi kullanabilecek. Çürüyen ve yıkılan evlerini tamir edebilecekler. Bu müjdeyi de buradan halkımıza veriyorum.” diye konuştu.

Basın toplantısı sonunda orman köylülerine dağıtımı yapılacak orman arazilerinin temsili kura çekimini yapan Eroğlu, bir orman köylüsüne tapusunu verdi. Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Osmaniye seçim bürosunun açılışına katıldı. CİHAN

Yorumlar