Bakan Eroğlu orman köylerinin muhtarlarıyla bir araya geldi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da orman köylerinin muhtarları ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu orman köylerinin muhtarlarıyla bir araya geldi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da orman köylerinin muhtarları ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu, Milletin tenkit etme hakkı olduğunu söyleyerek "Tenkit varsa edeceksiniz tabi ki. Biz ona göre çeki düzen vereceğiz. Milletsiniz siz. Tavsiyeniz ve teklifiniz varsa onu söyleyeceksiniz. Burada 3 T prensibi geçerli." dedi.

Bakan Eroğlu, bir dizi temaslar ve temel atma törenleri için Hatay'a geldi. Ottoman Palace Otel'de orman köylerinin muhtarlarıyla bir araya gelen Eroğlu, Hatay'a heybesi dolu olarak geldiğini söyledi.

Milletin hizmetkarı olduklarını ifade eden Eroğlu, bu anlayış ile çalıştıklarını belirtti. Eroğlu, "Sizlere faydalı olmak, sizlerin meselelerini çözmek bizim için en büyük mutluluk kaynağı. Benim Hatay'a karşı ayrı bir gönül bağım var. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herkesi kucaklamaya çalışıyoruz. Bizim anlayışımızda 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı var. Her şey millet için." diye konuştu.

Orman köylerinde yaşanan bazı sıkıntıları bakanlık olarak çözebildiklerini; ancak bazı sorunlar için kanun değişikliklerinin gerektiğini hatırlatan Eroğlu, "Burada hak ve hukuk neyse, vatandaşın hakkının vatandaşa teslimi ama devletin hakkı varsa en azından ikna edilmesi gerektiği inancındayım." dedi.

Hatay'da yarın gerçekleşecek olan temel atma töreni ile 14 tesisin temelini atacaklarını söyleyen Eroğlu, Hatay Belediye başkan adayı Sadullah Ergin ile birlikte bir de sürpriz açıklayacağını aktardı. Eroğlu, "Buraya gelirken eli boş gelmek caiz değildir. Heybemiz dolu geldik. Biz bakanlığı kapattık bugün. Bugün tüm bakanlık mensupları burada." ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu'nun açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

HATAY'DA 14 TESİSİN TEMELİ ATILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla yarın Antakya Kapalı Spor Salonu’nda temel atma töreni düzenlenecek. Temel atılacak tesisler arasında yer alan Hatay İçme Suyu İsale Hattı ve Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisleri ile ilin 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Sulama projeleri tamamlandığında ise 42 bin 260 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, taşkın koruma tesisleri ile de 4 ilçe ve 2 yerleşim yeri taşkından korunacak.

Eroğlu'nun, Hataylılara yaklaşık 593 milyon TL’ye mal edilecek 40 projenin de müjdesini vermesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar