Bakan Eroğlu: Organize Ticaret Bölgesi Projesi isabetli bir karar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hazırlanan Organize Ticaret Bölgeleri Projesi'nin çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Organize Ticaret Bölgesi Projesi isabetli bir karar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hazırlanan Organize Ticaret Bölgeleri Projesi'nin çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Şener, İlker Duran ve Hasan Gürses ve Genel Sekreter Hüseyin Güler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. Burkay, BTSO’nun faaliyetlerini ve 16 makro projeyi detaylarıyla anlattı.

TARİHİ ÇARŞILAR YENİDEN CANLANIYOR

BTSO'dan yapılan açıklamada oda olarak 16 makro projenin 6’sını hayata geçirdiklerini ifade eden Burkay, Payitaht Çarşı Projesinden bahsetti. Payitaht Çarşısı Projesi’nin tarihi çarşı ve hanlar bölgesi esnafı için hazırlandığını kaydeden Burkay, şunları kaydetti: ''Proje ile çarşıda çocuk oyun ve eğlence parkları yapılacak. Tüketici danışma ofisleri kuracağız. Çarşı esnafına yönelik düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanları sunulacak. Tarihi çarşılarımız, bu proje sayesinde yeniden canlanacak. Tarihi çarşı ve hanlar bölgesi esnafı ile belirli periyotlarda sektörel buluşmalar gerçekleştirilecek. Çekilişler yapacağız.''

Dünyada yeşil büyümenin giderek önem kazandığını kaydeden Burkay, çevreye duyarlı büyümenin öne çıktığı bir dönemde, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliğine ilişkin ‘Yeşil Büyüme Projesi’ni başlattıklarını ifade etti. Burkay, “Sanayi ve ticaretimizi geliştirirken, verimlilik ve çevre faktörlerini ön planda tutacağız. Üyelerimizi bu yönde eğitip geleceğe sağlıklı bir sanayi ile hazırlanacağız. Yeşil teknoloji gelişimini teşvik edip destekleyeceğiz. Bu proje çerçevesinde Fransız Kalkınma Ajansı ve KOSGEB ile işbirliği halindeyiz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TÜBİTAK ile enerji verimlilik binası yapıyoruz. BTSO olarak üzerimize düşen liderliği yapacağız.” açıklamalarında bulundu.

''BTSO TÜRKİYE’NİN GURURU''

Bakan Veysel Eroğlu ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’nin gurur duyduğu kurumlardan birisi olduğunu söyledi. BTSO’nun hazırladığı 16 makro projenin 6’sının hayata geçmesinin önemli olduğuu kaydeden Bakan Eroğlu, “Bu projeler fevkalede mükemmel. Bilhassa bu Organize Ticaret Bölgeleri düşüncesi çok isabetli. Ayrıca şu öneriyi sunmak istiyorum. Mesela Marmaris ve Bodrum tarafında bir plan uyguladık. Bilhassa denize yakın yerlerde Serbest Ticaret ve Turizm Bölgeleri kurulabilir. Bu da Bursa’ya çok değer kazandırır. Gemlik ve Mudanya uygun yerler. Bunun örnekleri var. Türkiye’de birkaç noktada bu projeyi yapmak istiyoruz. Serbest turizm ve ticaret merkezi çok önemli bir düşünce. Bu konuda yer de verebiliriz.” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, ihracatı artırma konusunda BTSO’nun hayata geçirdiği Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projesini takdir ettiğini belirterek, “Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması konusunda BTSO’nun önemli katkıları var. Bu konuda BTSO’yu takdir ediyorum. Odamızın bu çalışmalarının devamını diliyorum. Biz Odamıza her türlü alanda katkı vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar