Bakan Eroğlu: Maksadımız konsolosluk çalışanlarının sağ salim getirilmesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan konsolosluk çalışanlarının sağ-salim getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da valiliği ziyaret ederek...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Maksadımız konsolosluk çalışanlarının sağ salim getirilmesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan konsolosluk çalışanlarının sağ-salim getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da valiliği ziyaret ederek yeni göreve atanan Vali Hakan Yusuf Güner’e 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu. Eroğlu’nu valilik girişinde Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve daire müdürleri karşıladı.

Bakan Eroğlu, valilik ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın hava, kara ve demiryollarının merkezi durumda olacağını söyledi. Sağlık açısından termal otel sayınını hızla arttığını ifade eden Eroğlu, üniversite ve devlet hastanesinin en modern cihazlarla donatıldığının ve ciddi ameliyatlar yapıldığını ve yeni bölümler açıldığını kaydetti.

Eroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir soruya “Az sabredin salı günü açıklıyoruz. Sizleri de bekliyoruz.” dedi. IŞİD’in Irak’ta ilerleyişinin hatırlatılarak bu konuda hükümetin bir çalışmasının olup olmadığı yönündeki bir soruya da Eroğlu, “Bu konuda hassasiyetle duruyoruz, takip ediyoruz. Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakanlıklarda sürekli takip halindedir. Şu anda bazı şeyleri açıklamıyoruz, ki bizim büyükelçimiz ve personeli oradadır. Maksadımız onların sağ salim Türkiye’ye getirilmesidir.” diye cevap verdi.

Eroğlu, valilik ziyaretinin ardında belediye toplantı salonunda daire müdürleriyle il koordinasyon kurulu toplantısında bir araya geldi.

CİHAN

Yorumlar