Bakan Eroğlu: İstanbul’da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’daki son yağışların barajlara katkısının olduğunu söyledi. Eroğlu, “Geçen sene özellikle Ekim ayıyla Ocak'ın sonuna kadar bir yağış eksikliği vardı. İnşallah bu yağışlarla...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: İstanbul’da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’daki son yağışların barajlara katkısının olduğunu söyledi. Eroğlu, “Geçen sene özellikle Ekim ayıyla Ocak'ın sonuna kadar bir yağış eksikliği vardı. İnşallah bu yağışlarla onu kapatacağız. Gereken tedbirler alındı. İstanbul’da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok.” dedi.

Kaya Ramada Otel’de gerçekleştirilen ‘Yapı Sektöründe Ahşap Kullanım Alanında Finlandiya – Türkiye işbirliği Semineri’ne Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Finlandiya Tarım ve Orman Bakını Jari Koskinen, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti katıldı.

İstanbul’da yaşanabilecek susuzluk hakkında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, son yağışların faydası olduğunu ve İstanbul’da su sıkıntısı çektirmeyeceklerini söyledi. Eroğlu, “Sadece İstanbul’daki su kaynakları için değil, İstanbul’a uzak mesafede 185 kilometre ötede Melen’den de su getiriyoruz. Mesela bu hafta Melen bölgesinde büyük yağışlar oldu. Sevinçliyiz ayrıca Istırancalar var biliyorsunuz. Sayın Başbakanımızla birlikte ben İSKİ Genel Müdürüyken orada 7 tane baraj inşa etmiştik. Onlarda İstanbul’a akıyor. Dolayısıyla bu yağışların İstanbul’a katkısı oldu. Ama geçen sene özellikle ekim ayıyla ocağın sonuna kadar bir yağış eksikliği vardı. İnşallah bu yağışlarla onu kapatacağız. Geçen hafta Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte İSKİ, bakanlık yetkililerimizle durum değerlendirmesi yaptık. Gereken tedbirler alındı. İstanbul’da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar