Bakan Eroğlu, Ilısu Barajı'nda incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mardin’in Dargeçit ilçesinde bulunan Ilısu Barajı inşaatında incelemelerde bulundu. Eroğlu, DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü'nde baraj yapımı hakkında brifing aldı. Burada Eroğlu’na...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu, Ilısu Barajı'nda incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mardin’in Dargeçit ilçesinde bulunan Ilısu Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Eroğlu, DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü'nde baraj yapımı hakkında brifing aldı. Burada Eroğlu’na AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile projede yer alan yetkili firma yetkilileri eşlik etti. Brifingde konuşan Eroğlu, Ilısu Barajı'nın yıllık 4 milyar kilovat elektrik üreteceğini söyledi. Eroğlu "Allah'a şükür bu sıkıntılar aşıldı. Yabancı kurumlardan krediler alınması söz konusuydu. İş gecikince konsorsiyum, kendisi kredi bulmak suretiyle bu baraja başladı. Gerçekten şu an iş güzel gidiyor. Benim gördüğüm kadarıyla sadece beton imalatında bir eksiklik var. Ankara'da geçenlerde yaptığımız toplantıda bu konuda hızlanılması talimatını vermiştik. Ama istenilen seviyeye daha ulaşılamadı. Konsorsiyum ve DSİ elemanları, gerçekten cansiperane çalışıyor. Gerçekten takdir ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hasankeyf'in taşınması çalışmalarına değinen Eroğlu, Hasankeyf'teki işlerin bitmek üzere olduğunu ve evleri su altında kalanlara evlerini 5 yıl geri ödemesiz ve 15 yıl ödemeli faizsiz teslim edeceklerini belirtti. Eroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Mardin’e ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar