Bakan Eroğlu, Afyonlulardan önümüzdeki 10 yılın projelerini istedi

Afyonkarahisar’a son 11 yılda çeşitli bakanlıklar tarafından 5 milyar liralık yatırım yapılırken yatırımlar içerisinde en büyük 2 milyon 121 bin lirayla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu, Afyonlulardan önümüzdeki 10 yılın projelerini istedi

Afyonkarahisar’a son 11 yılda çeşitli bakanlıklar tarafından 5 milyar liralık yatırım yapılırken yatırımlar içerisinde en büyük 2 milyon 121 bin lirayla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ise şehre bir milyar 21 milyon liralık yatırım yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanın Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da düzenlenen yatırımları değerlendirme toplantısına katıldı. Eroğlu, Afyonkarahisarlıların birlik ve beraberlik içinde muhalefetiyle birlikte önümüzdeki 10 yıllın hedeflerini hazırlamasını istedi. Eroğlu, çalışmalar hakkında bilgi vererek şimdiye kadar müjde verdikleri 100 projeden 75’ini yerine getirdiklerini söyledi. Sulama, sağlık, eğitim ve alt yapı çalışmalarına katkı sağladıklarını belirten Eroğlu, “Sulama için 100 milyon lira ayırdık. Şu anda 60 milyon lirası kullanıldı. Kullanılmayan 40 milyon var. Özel İdareye göndererek açık akan suları kapalı sisteme çevirdik. 203 bin dekarlık alanı suladık. Çok sayıda baraj yaptık. Türkiye’de bin günde bin gölet projesini başlattık. Afyonda 71 adet gölet ve sulamasını hayata geçiriyoruz. 21 tanesini bitirdik, 33 tanesi devam ediyor. Projesini devam eden 16 tane tesis var.” dedi.

Bakan Eroğlu, su çalışmalarında 50 yılda yapılanı ikiye katladıklarını, Afyonkarahisar’ın 50 yıllık içme suyu meselesini çözdüklerini 700 bin nüfusa yetecek kadar su bulunduğunu kaydetti. Eroğlu, Akarçay projesinin yaklaşık 55 milyon lira harcayarak çok güzel bir mesirelik kazandırdıklarını, bitki çeşitliliği açısından oldukça zengin olan Afyon için Tıbbı ve Itri Bitkiler Merkezi'ni kurduklarını kaydetti. Eroğlu, bal ormanlarını kurduklarını ve organik bal ürettiklerini ifade ederek, bunun yanında 10 adet şehir ormanı kurduklarını, orman köylülerine 11 milyon liralık destek verdiklerini dile getirdi.

Afyonkarahisar’da teknolojik sera yatırımlarını başlattıklarını ve hızla geliştirdiklerini belirten Eroğlu, bu seralarda 17 bin ton domates üretilerek yurt dışına ihraç edildiğini, yüzlerce kişinin çalıştığını kaydetti. Eroğlu, eğitim konusunda 11 yılda 27 adet lise, 141 adet ortaokul ve 14 adet anaokulu inşa ettiklerini 2013-2014 yılında bin 93 derslik yapacaklarını dile getirdi. Eroğlu, ulaştırmada son 11 yılda 2 milyon liralık 435 kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını bu sayede İstanbul ve Ankara arası varış mesafesini yüzde 50 azalttıklarını kaydetti.



CİHAN

Yorumlar