Bakan Eroğlu: 10 Ağustos, Türkiye tarihinde bir milattır

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Konya'da vatandaşlarla beraber Mevlana Müzesi Meydanı'nda gerçekleştirilen sahur programına katıldı. Programa Bakan Veysel Eroğlu ile DSİ Genel Müdürü Akif Özkal’dı, Konya Büyükşehir Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: 10 Ağustos, Türkiye tarihinde bir milattır

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Konya'da vatandaşlarla beraber Mevlana Müzesi Meydanı'nda gerçekleştirilen sahur programına katıldı.

Programa Bakan Veysel Eroğlu ile DSİ Genel Müdürü Akif Özkal’dı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, İl Başkanı Ahmet Sorgun, İlçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş sahur programına katıldı. Açılış öncesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mevlana Meydanı'ndaki vatandaşlara kürsüde bir konuşma yaptı. "10 Ağustos, Türkiye tarihinde bir milattır. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını artık vekiller seçmeyecek, asiller yani milletimiz seçecek." dedi.

"ESKİ TÜRKİYE VE YENİ TÜRKİYE VAR"

Konya Mevlana Meydanı'ndaki 49 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, AK Parti hükümetinden önce eski Türkiye ve yeni Türkiye var ifadesini kullanan Bakan Eroğlu, Konya'nın unutulduğunu ileri sürerek, bu yıl sonu itibarıyla kente 23 milyar liralık yatırım yapıldığını, bunda bakanlığının birinci sırada yer aldığını söyledi. 2001 öncesi ve sonrası Hükümetin Türkiye'ye ve Konya'ya yaptığı yatırımları anlatan Eroğlu, milli gelirin arttığını, borçların ödendiğini ve Merkez Bankası'nın kasasının dolduğunu ifade etti. Yeni Türkiye'nin büyük hedeflerinin olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"BAŞBAKANIMIZ 'HEDEF 2023, TÜRKİYE HAZIR' SLOGANIYLA ÇALIŞIYOR"

"Başbakanımızın, cumhurbaşkanı adayımızın çok büyük hedefleri var. Birinci hedef 2023 yılı. Cumhuriyetimizin 100. yılında Allah'ın izniyle, bu hızla gidilirse dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye'yi taşıyacağız. Hatta başbakanımız şunu söylüyor; 'Hedef 2023, Türkiye hazır, Konya’mız hazır. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Bizim büyük hedefimiz var. Gece gündüz çalışacağız. Mesai mefhumu tanımayacağız. Bu millet için, gelecek nesiller için mutlaka büyük projelere imza atacağız.' Başbakanımızla 20 yıldır çalışıyorum. Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız hakikaten çok çalışkan, gayretli, çok büyük düşünen, müstesna bir liderdir. İnşallah Konya her zaman destek verdi, vermeye de devam edecek."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, "10 Ağustos, Türkiye tarihinde bir milattır. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını artık vekiller seçmeyecek, asiller yani milletimiz seçecek. O bakımdan çok önemli. Bu da ilk defa oluyor. İnşallah o tarihten sonra milletle devlet kucaklaşacak. Türkiye çok daha büyüyecek. Başbakanımızın vizyon projelerinde ifade ettiği üzere daha demokratik, daha müreffeh, öncü bir Türkiye için inşallah Konyamız, başbakanımıza, cumhurbaşkanı adayımıza çok büyük destek verecek." değerlendirmesini yaptı.

Eroğlu, Türkiye'de AK Parti hükümeti tarafından 700 katrilyon liralık yatırım yapıldığına dikkati çekerek, bunun 70 katrilyonunu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın gerçekleştirdiğini kaydetti.

"YILDA 300 TESİS AÇIYORUZ"

Bakanlığa bağlı genel müdürlüklerin yatırımlarından örnekler veren Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: "Mesela DSİ, büyük yatırımcı kuruluş. Bizden önceki koalisyon hükümeti döneminde 3,5 yılda sadece 9 tesis açabilmişler. Yani yılda 3 tesis. Şimdi biz sadece bir gecede kaç tane tesisin açılışını yapıyoruz. Yılda 300 taneden fazla büyük tesis açıyoruz. Hep beraber yeni Türkiye'ye doğru koşacağız. 76 şehirde su yoktu. Mardin'de, Siirt'te, İzmir'de, Mersin'de, Yozgat'ta, Edirne'de, Kars'ta su yoktu. 76 şehre biz su getirdik. Topraklarımızı sulamamız lazım. Bu yılsonu itibarıyla 600 milyon hektar araziyi sulamış olacağız. Yani, 60 milyon dekar. Allah'a şükür. Binden fazla dereyi ıslah ettik DSİ'de. Gerçekten büyük projelere imza attık. Hidroelektrik santrallerinde büyük projeler gerçekleştirdik. Türkiye'de yanan 4 tane ampulden bir tanesi bizim inşa ettiğimiz, hidroelektrik, temiz enerji kaynakları ile aydınlatıyor."

Eroğlu, orman teşkilatının iyi bir şekilde çalıştığını anlatarak, "Bütün Türkiye'yi yeşillendirmemiz lazım. Orman ve su varsa hayat vardır. Ormanlar olmasa, su olmasa Türkiye çöl olur. Bu yüzden ağaçlandırmaya da önem veriyoruz. Son 10,5 yılda 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Son 10 yılda orman varlığımız 9 bin hektar arttı." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar