Bakan Elvan: Türkiye'de ne olduğunu en iyi bilen halktır

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Bizim halkımız Türkiye’de neler olduğunu en iyi bilen en yakından takip eden bir ruha ve anlayışa sahiptir.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan: Türkiye'de ne olduğunu en iyi bilen halktır

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Bizim halkımız Türkiye’de neler olduğunu en iyi bilen en yakından takip eden bir ruha ve anlayışa sahiptir.” dedi.

    Hatay’ın İskenderun Organize Sanayi bölgesinde yapılacak olan köprülü kavşağın temel atma törenine katılan Bakan Elvan, “Bizi yolsuzlukla suçlayanlar kendilerine baksınlar. Eğer bizim yolsuzlukla işimiz olsaydı, bu gün sadece biz ulaştırma sektöründe 80 milyar dolarlık yatırım yapamazdık. İktidara geldiğimiz aylarda bizim birkaç milletvekilimiz ABD’ye gitti ve 1 milyar dolar destek almak için ABD’de kaldılar. Bu gün biz bırakın 1 milyar dolar destek almayı, şu anda mazluma, Filistin’e, Somali'ye dünyanın dört bir yanındaki eziyet çeken kardeşlerimize tam 2.5 milyar dolarlık yardım yapıyoruz. Bizim geçmiş dönem hükümetlerinden farkımız bu. Kendilerine baksınlar. Biz 11 yılda 80 yılda yapılan işten yapılanın daha fazlasını yaptık. Rakamlar ortada.” dedi.
    
    Bakan Elvan, "Gayri ahlaki, gayri hukuki ve yasal olmayan yollardan montaj ürünü müdür başka bir şey midir ne olduğu belli olmayan kasetlerle bizi kimse yıkamaz. Varsa projeniz koyun ortaya. Bir siyasi partinin yasa dışı yöntemlerle elde edilen bir takım ne olduğu belli olmayan kasetler üzerinden siyaset yapılamaz. Geçmişlerde bu yaşanmadı mı? 62 ve öncesini hatırlayın. Rahmetli Menderes'i her türlü yolsuzlukla suçlamadılar mı? Tekerleğin değemediği yerlere araç götürdü yol yaptı. Türkiye’nin mimarına çok önemli katkılar sağlayan Sayın Menderes'i yolsuzlukla suçladılar ve astılar. Çünkü Menderes'e karşı mücadele güçleri yoktu. Milli iradenin desteği yoktu. Halktan desteği olamayanlar milli iradeye güvenmeyenler ya bu sahte kasetlere başvuracaklardır, ya halkı ayağa kaldırmak için gençleri sokağa dökmeye çalışacaklardır ya da birilerine diyeceklerdir ki biz vesayet rejimi istiyoruz. Biz halkımızdan memnun değiliz, halkımız zaten anlamaz bu işlerden diyeceklerdir. Ama bizim halkımız Türkiye’de neler olduğunu en iyi bilen en yakından takip eden bir ruha ve anlayışa sahiptir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar