Bakan Elvan Pendik'ten vatandaşlara seslendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 30 Mart seçimlerinin çok partili hayata geçiş sürecinden sonraki en önemli demokrasi sınavlarından bir tanesi olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan Pendik'ten vatandaşlara seslendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 30 Mart seçimlerinin çok partili hayata geçiş sürecinden sonraki en önemli demokrasi sınavlarından bir tanesi olduğunu savundu.

Pendik’te bir spor kompleksi açılış törenine katılan Elvan, kürsüden vatandaşlara hitap etti. Birilerinin Türkiye’nin büyümesinden, güçlenmesinden ve gelişmesinden rahatsız olduğunu ileri süren Elvan, Türkiye’ye karşı mücadele edenlere gereken cevabı verebilmek için 30 Mart’ta herkesin dimdik ayakta durarak kendilerini güçlü bir şekilde desteklemelerini istedi.

Sözlerini; “30 Mart seçimleri çok partili hayata geçiş sürecinden sonraki en önemli demokrasi sınavlarımızdan bir tanesidir” şeklinde sürdüren Elvan, milli iradeden rahatsız olanların, milli iradeden bir şey sağlayamayacağını düşünenlerin başka yol ve yöntemlere başvurmaya başladıklarını anlatarak şöyle konuştu; “Çünkü sizlere güvenmiyorlar. Sizlerle bütünleşemiyorlar, sizlerin sorunlarını sorun olarak görmüyorlar. Onların farklı bir dünyaları var. Onların hayali, onların düşünceleri vesayet altında bir Türkiye’dir. Halkın istediği, halkın arzuladığı bir Türkiye değil, ama vesayet altında bir Türkiye.”

Ulaştırma alanında çığır açan mega projelere imza atan bir iktidar olduklarını kaydeden Elvan, 3. köprüden 3. havalimanına kadar, Marmaray’dan Kanal İstanbul’a kadar birçok önemli projeyi hayata geçirmek isteyen bir iktidar olduklarını anlatarak şunları söyledi; “Yine İstanbul’u Ankara’ya hızlı tren ile bağlamak isteyen bir iktidar var. Yine İstanbul’umuzu bursa üzerinden İzmir’e otoyol ile bağlamak isteyen bir iktidar var. Bunların hepsini inşallah gerçekleştireceğiz. Bu projelerimizi engellemeye çalışanlar var. Bu projelerimizden rahatsız olanlar var. Düşünebiliyor musunuz 8-10 saatte gideceğimiz yolu 3 saatte almanızı istiyoruz. Bunlar memnun değiller. Kim memnun olmayabilir bundan. Böyle bir anlayış olabilir mi. Bakınız bugün siz Pendik’ten İzmir’e 8-10 saatte gidiyorsunuz. Eğer biz otoyol projemizi gerçekleştirirsek 3 saatte Pendik’ten İzmir’e ulaşacaksınız. Bundan kim rahatsız olabilir. Birileri rahatsız oluyorsa demek ki bunların art niyeti var, bunların niyetleri düzgün değil.”

Bir başka önemli projelerinin de yüksek hızlı tren olduğunu kaydeden Elvan, Pendik’i Ankara ile buluşturmak için çalışmaların devam ettiğini ve birkaç gün içerisinde de Pendik’le Eskişehir arasında yüksek hızlı tren için test sürüşlerine başlayacaklarını kaydetti.

İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın da katıldığı tören kurdele kesilmesinin ardından sonlandı.




CİHAN

Yorumlar