Bakan Elvan: E-Devlet kullanıcı sayısını 30 milyona ulaştıracağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2018 yılı itibarıyla e-devlet kullanıcı sayısını 30 milyona, e-devlet üzerinden verilen hizmet sayısını da 3 bine ulaştırmayı planladıklarını söyledi.Bakan Elvan, e-Devlet Yenilikçi...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan: E-Devlet kullanıcı sayısını 30 milyona ulaştıracağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2018 yılı itibarıyla e-devlet kullanıcı sayısını 30 milyona, e-devlet üzerinden verilen hizmet sayısını da 3 bine ulaştırmayı planladıklarını söyledi.

Bakan Elvan, e-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması ödül törenine katıldı. Elvan katılımcılara hitabında, e-Devlet Projesiyle bürokrasinin önüne geçilmesi, israfın ve mükerrer yatırımların önlenmesinin sağladığını ifade ederek, insanların artık kamu kurumlarında kapı kapı dolaşıp belge toplama gerekliliğini ortadan kaldırıldığını söyledi.

Elvan, "Vatandaşlarımıza kamu kurumlarına yapılan başvuruyu bilgisayarlarından veya mobil cihazlarından istedikleri zaman gerçekleştirme olanağı getirmiştir. E-Devlet kullanım istatistikleri göz önüne alındığında vatandaşlara masraf teşkil edecek pek çok süreci ortadan kaldırmıştır. Ülkemizde son 1 ayda e-devlet üzerinden 415 bin adet adli sicil sorgulaması yapılmıştır. Her bir işlem için 6 lira ödemeniz gerekecekti. Ortalama 4 liradan 1 milyon 660 bin TL belki ulaşım ücreti ödenecekti ve değerli zamanınızdan ise 1 milyon 660 bin saat heder olacaktı. Oysa E-devlet kapısı üzerinden bu işlemin yapılma süresi sadece bir dakika. Ayrıca ne işlem ne de ulaşım için hiçbir ücret ödemiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN İŞLEMLER

E-devlet üzerinden yapılan işlemler hakkında bilgi veren Bakan Elvan, şöyle dedi: "Son bir ay içinde 4 milyon araç, 171 bin askerlik sorgulaması yapılmıştır. İşte bu tür bilgilerin temini için milyonlarca lira vatandaşımızın cebinde kalıyor. Kırtasiyeden, zamandan, iş gücünden önemli bir tasarruf sağlıyor. Ülkemizde internetin ve bilişim teknolojilerinin yaygınlaşması sonucunda e-devlet projelerinin hem nicelik ve hem de nitelik açısından geliştiğini görüyoruz. E-devlet Projesi'nin 2008 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatan Elvan, 6 yıl gibi bir sürede 17 milyon 880 binin üstünde bir kullanıcıya ulaşmıştır. Biz önümüzdeki 4 yıl içinde yani 2018 yılı itibarıyla e-devlet kullanıcı sayımızı 30 milyona, e-devlet üzerinden verilen hizmet sayısını da 3 bine ulaştırmayı planlıyoruz." CİHAN

Yorumlar