Bakan Elvan: 60 yıl yaşayan İstanbullu 4 yılını trafikte geçiriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, trafikteki taşıt sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Elvan, "İstanbul’da hafta içi bir günde vatandaşın 96 dakikasını trafikte geçirdiğini biliyoruz. Yine hafta sonları...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan: 60 yıl yaşayan İstanbullu 4 yılını trafikte geçiriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, trafikteki taşıt sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Elvan, "İstanbul’da hafta içi bir günde vatandaşın 96 dakikasını trafikte geçirdiğini biliyoruz. Yine hafta sonları İstanbul’da bir vatandaşımızın bir günde 86 dakikasını trafikte geçirdiğini görüyoruz. Yani İstanbullu 60 yaşındaki bir kardeşimiz 4 yılını trafikte geçiriyor." dedi.

Bakan Lütfi Elvan, Grand Cevahir Otel’de düzenlenen ‘1. Akıllı Ulaşım Sistemleri Kongre ve Sergisi’nin açılış törenine katıldı. Trafikteki taşıt sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Elvan, "Trafik yoğunlaşıyor. Özellikle metropollerde çok önemli zaman kayıpları söz konusu oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre, İstanbul’da hafta içi bir gün de vatandaşın 96 dakikasını trafikte geçirdiğini biliyoruz. Yine hafta sonları İstanbul’da bir vatandaşımızın bir günde 86 dakikasını trafikte geçirdiğini görüyoruz. Yani İstanbullu 60 yaşındaki bir kardeşimiz 4 yılını trafikte geçiriyor. Trafik yoğunluğunun her geçen gün artması, özellikle metropollerde trafiğin önemli bir problem olması, iller arası devlet yollarında trafik yoğunluklarının artmasından akıllı trafik sistemlerinin mutlaka kullanılması gerektiğini ve bizlerin bunlara sahip çıkması gerektiğini anlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akıllı ulaşım sistemlerinin kullanılmasıyla birçok alanda yüzde 10, yüzde 15 kar sağlandığını söyleyen Elvan, şöyle devam etti: “Yakıt konusunda iş gücü konusunda tasarruflar var. Alt yapı itibariyle de kolaylıklar sağlanacağını görüyoruz. Ciddi bir alt yapının oluşturulması ve ortak kullanıma açılması gerekiyor. Akıllı ulaşım sistemleriyle ilgili olarak izlemiş olduğumuz politikalara paralel bir şekilde temel bazı standartların ve ilkelerin yapılması gerekiyor. Bu standartların uluslararası bir uyumunun söz konusu olması gerekir. Bunu sağlamamız halinde akıllı ulaşım sistemleri arasında önemli ilerlemeler kaydedebileceğimizi düşünüyoruz."

CİHAN

Yorumlar