Bakan Eker'den Soma açıklaması: Milletçe büyük acı yaşadık

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Soma'da yaşanan maden faciasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Eker, "An itibariyle 300'ü aşkın kardeşimizi kaybettik, Soma'da elim bir maden kazasında. Milletçe büyük bir acı, Allah'tan...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker'den Soma açıklaması: Milletçe büyük acı yaşadık

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Soma'da yaşanan maden faciasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Eker, "An itibariyle 300'ü aşkın kardeşimizi kaybettik, Soma'da elim bir maden kazasında. Milletçe büyük bir acı, Allah'tan bir daha böyle bir acı yaşatmamasını temenni ediyoruz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Eğil ilçesinde "Peygamberler Sempozyumu ve Eğil Tanıtım Günleri" etkinliğine katıldı. Burada konuşan Bakan Eker, Somda yaşanan maden faciasına değindi. Eker, ihmali, hatası, eksiği olanların tespit edilip onlarla ilgili de gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Cuma Namazı'na müteakip hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazının da kılınacağını belirten Bakan Eker, "Milletçe büyük bir acı yaşadık. Allah'tan bir daha böyle bir acı yaşatmamasını temenni ediyoruz. Kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Ateş düşen ocaklarımıza, kardeşlerimizin eş ve çocuklarına, yakınlarına, akrabalarına sabır ve metanet diliyoruz." diye konuştu.

Bundan sonraya dönük olarak ilave tedbirler alınmasıyla bir daha böyle kazaların yaşanmaması için gerekenin yapılacağını anlatan Eker, "Bir kez daha hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Eker ve Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Eğil'i tanıtan fotoğraf sergisini gezdi. Cebelinur Camisi'nde Cuma namazı kılınmasının ardından Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için gıyabi namazı kılındı. CİHAN

Yorumlar