Bakan Eker: Özal'a yapılanların aynısı şimdi Başbakan Erdoğan'a yapılıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, zamanında Turgut Özal'a yapılanların aynısının şimdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker: Özal'a yapılanların aynısı şimdi Başbakan Erdoğan'a yapılıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, zamanında Turgut Özal'a yapılanların aynısının şimdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmaya çalışıldığını belirtti.

30 Mart yerel seçimleri kapsamında hava yolu ile Hakkari'ye gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve beraberindeki Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, Hakkari Valiliği il binası önünde Vali Necmettin Kalkan, vali yardımcıları ve ildeki kurum amirleri tarafından karşılandı. Valilik hatıra defterini imzalayan Bakan Eker, Vali Necmettin Kalkan'ın makamına geçerek, burada basın mensuplarına ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Eker, daha sonra Vali Necmettin Kalkan'ın makamına geçerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Eker, bölgede ekonominin gelişmesinin önündeki en büyük engelin huzur ve güven ortamı olduğuna dikkat çekti. Eker, bir yılı aşkın bir süre zarfında Türkiye'nin özlediği, beklediği bir huzur, barış ortamıyla birlikte önemli bir mesafenin kaydedildiğini söyledi. Eker, şöyle konuştu: "Kürt sorunu gerçekten Türkiye'nin en ağır meselesi. Çünkü onbinlerce ocağımız söndü, gözyaşları sel oldu. Bu konuda sayın Başbakanımız ve hükümetimiz büyük bir irade ortaya koydu. Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere, Türkiye'de büyük bir memnuniyetle, büyük bir sevinçle karşılandı. Hatırlayın, rahmetli Turgut Özal, uzun, kanamalı bir sürecin arkasından bu meseleyi çözme yönünde bir takım adımları olmuştu ve hemen arkasında o dönemde sayın Özal'ı itibarsızlaştırma senaryoları, kampanyaları başlatıldı ve sayın Özal'a dönüp, akıl almaz iftiralar ve saldırılar gerçekleştirildi. Sayın Özal'ın vefatına müteakip de Türkiye'yi geriye dönülmez hale getirdiler. Faili meçhul cinayetler, kanlı baskınlar ve sonuçta demokratikleşme beklenirken, o arada Türkiye milletvekillerinin Meclis'te enselerinden tutup cezaevlerine atıldığı günlere şahit olduk. Bunların hepsi geçmişte yaşandı. Şimdi sayın Başbakanımız bir inisiyatif geliştirdi. Artık farklı, çok daha kabul gören ve bu meseleyi kökünden çözmeye dönük çok kalıcı bir programla bir takım adımlar atıldı."

Zamanında Özal'a yapılanların, şimdi benzerinin Başbakan'a yapıldığını savunan Bakan Eker, şöyle devam etti: "Çözümü istemeyenler, çözüm sürecenin başarıya ulaşmasını istemeyenler, rahmetli Özal'a yaptıklarını şimdi bu defa sayın Başbakanımıza yapıyorlar. Bunu en iyi Hakkari bilir. En iyi bu bölgenin evlatları bilir. Bu oyunları görebilme basiretleri, bu tezgahları fark etme basiretine hamd olsun biz sahibiz. Kürt kardeşlerimiz bunu herkesten daha fazla görüyor. Çünkü en fazla acının yaşandığı bölgedir burası. İnsanlar yerlerinden, yurtlarından edildiler, köyleri yakıldı, zulümler oldu, insanların kanı döküldü, ocaklar söndü, babaların yüreği yandı, annelerin gözyaşı sel oldu. Şimdi benzeri bir şey bu çözüm sürecini acaba nasıl durdururuz, nasıl geriye götürürüz bunun peşindeler. 17 Aralık'ın arkasında bu var. Bu sürece tüm vatandaşlarımızla birlikte sahip çıkmak. Bu sürecin kalıcı bir barışa Türkiye açısından, bölgemiz açısından, tüm Orta Doğu açısından kalıcı bir barışın kapılarını açmak için katkı sunmamız gerekir. O nedenle de sayın Başbakanımıza dönük itibarsızlaştırma çabalarına, saldırılarına da bizim karşı, basiretli davranmamız gerekiyor."

Bu bölgenin kalkınmasının önündeki en büyük engelinin Kürt sorunu olduğunu vurgulayan Bakan Eker, bütün sorunların hepsinin dönüp dolaşıp Kürt sorununa döndüğünü anlattı. Eker, şöyle dedi: "Biz tabi Kürt sorununu demokratikleşme paketleriyle çözerken, bu anlamda adımlar oluştururken, bu konuda sayın Başbakanım siyasi bir risk alırken en son 3 gün önce de bir demokratikleşme paketi Meclis'ten geçirdik. Önümüzdeki zaman içerisinde bu alanda daha önemli adımların atılabileceğini bir zemin hazırlanmış oldu bu demokratik paketle. Hakkari'deki çiftçi kardeşlerimize 120 milyonluk bir destek sağladık. Bunlar karşılıksız nakdi hibelerle oldu. Bu bölge hayvancılığa müsait bir bölge olduğu için bu yönde çalımalarımız var. Biz bu bölgeyi, Hakkari'yi içine alacak şekilde hayvancılık alanında bir takım ilave adımlar atıyoruz. Bunlar bir tanesi sürü sahiplerine bir takım eğitim programları yaptık ve bunlara yıllık para ödüyoruz. Bu inşallah bu sene devreye girecek." dedi.

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ise Bakan'ın Hakkari'ye yaptığı ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Eker, valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Hakkari il merkezindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Bakan Eker, esnaf ziyareti ardından BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Bedirhanoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu seçimin barış, huzur içinde geçmesi için çabaladıklarını söyledi. Eker, daha sonra Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile AK Parti il binasına da ziyaret etti. Eker, ziyaretin ardından Hakkari'den ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar