Bakan Eker Muş'un ilçelerini ziyaret etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a geldi. Ankara'dan uçakla Muş'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i; Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker Muş'un ilçelerini ziyaret etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a geldi.

Ankara'dan uçakla Muş'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i; Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti il teşkilatı, kurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı. Bakan Eker, beraberindekilerle buradan, ilk olarak Muş'un Korkut ilçesine geçerek Korkut Belediyesi'ni ziyaret etti. Esnafla bir araya gelen Bakan, daha sonra Hasköy ilçesine geçti. Burada Hasköy Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Eker, yaptığı açıklamada barışın tarıma katkısından bahsetti.

Çözüm süreci ile birlikte bölgede ve Muş'ta ciddi gelişmeler olduğunu ve bu gelişmelerin devam edeceğini belirten Bakan Eker, şunları söyledi: “Bu bölge, Türkiye'nin tek başına mera arlığına sahip olmasına rağmen yüzde 40 hayvan varlığı açısından geçen 30 yıl içerisinde maalesef gerek yayla yasakları gerek terör gerekse diğer sosyoekonomik sebeplerle bu imkanların tamamını, potansiyelini kullanmadı. Şimdi çözüm süreciyle birlikte bir kere bölgeye olan yatırım talepleri artıyor. Hayvancılık sayısında ciddi artış var. Sadece Muş'ta bile önemli bir artış var.”

Muş'ta yüksek verimli kültür ırkının 10 yılda yüzde 10 binden 50 bine çıktığını ifade eden Bakan Eker, “Burada bir mandacılık projesi başlattık. Korkut ilçesinde de 64 yetiştiriciye hayvan başına 700 lira, yavrulara 10 lira olmak üzere para veriyoruz. Bizim amacımız, bu özellikle çözüm süreci kalıcı bir barışa dönüştüğü takdirde şu anda 8 milyon civarında bulunan bölgedeki toplam hayvan varlığının 16 milyona çıkması. Bunlar bu bölgedeki işsizliği ortadan kaldırır, bu bölgedeki istihdamı artırır. Hem Karasu ıslahı hem toplulaştırma hem meralardan daha fazla istifade edilmesi, çözüm sürecinin getireceği yeni imkan ve potansiyeldir. Biz de hükümet olarak bu konuda kararlıyız. Sayın Başbakanımız çok kararlı. Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde de inşallah bunun en yakın takipçisi olduğunu ve mutlaka barışı tesis etmeye kararlı olduğunu, sonuna kadar bunu götüreceğini tekrar tekrar ifade etti.”

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ YASAL BİR STATÜYE KAVUŞTURDUK”

Çözüm sürecini yasal bir statüye kavuşturduklarını belirten Eker, “Bu kanun gereği Bakanlar Kurulu'nun devletin ilgili kuruluşlarının hepsine kalıcı bir barışın tesisi için alınması gereken bütün tedbirler ne gerekiyorsa; ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel tedbirler alınacak. Süreç adım adım gidiyor. İnşallah düşündüğümüz gibi hedeflediğimiz gibi başarıya ulaşır." dedi.

CİHAN

Yorumlar