Bakan Eker: Kimse ‘gaz kapsülüdür’ diyemez

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'nin düzenlediği mitingden sonra çıkan olaylarda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve hayati tehlikesi devam eden 10 yaşındaki Mehmet Ezer'le.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker: Kimse ‘gaz kapsülüdür’ diyemez

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'nin düzenlediği mitingden sonra çıkan olaylarda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve hayati tehlikesi devam eden 10 yaşındaki Mehmet Ezer'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Ezer’in tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret eden ancak ailenin tepkisiyle karşılaşan Bakan Eker, başhekimlik makamında açıklama yaptı. Kimsenin 'çocuğun gaz kapsülüyle yaralandığını söyleyemeyeceğini' savunan Eker, “Bu belli değil, bunu kimse söyleyemez. İnsanların aklında soru işaretleri varsa mutlaka giderilmeli. Peşinen kabul edilmemeli. Eğer yara yerinde gaz fişeği varsa mutlaka yara bölgesinde bir kimyasal buluntu olur, kimyasal iz olur. Bunu uzmanlar belirleyecektir.” dedi.

Silvan'da BDP'nin dün düzenlediği mitingden sonra yaşanan gösterilerde olaylar çıktı. Polisin, olaylara müdahale ederken attığı gaz fişeğinin isabet ettiği iddia edilen Mehmet Ezer, Diyarbakır'da tedavi altına alındı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden Ezer’i, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ziyaret etti. Ezer’in ailesi Bakan Eker’le görüşmek istemedi. Bunun üzerine hastanenin başhekimlik katına çıkan Eker, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan, kimsenin çocuğun gaz kapsülüyle yaralandığını söyleyemeyeceğini savunarak, “Bu belli değil, bunu kimse söyleyemez. Berkin Elvan benzetmesi hiç doğru değildir. İnsanların aklında soru işaretleri varsa mutlaka giderilmeli. Peşinen kabul edilmemeli. Eğer yara yerinde gaz fişeği varsa mutlaka yara bölgesinde bir kimyasal buluntu olur, kimyasal iz olur. Bunu uzmanlar belirleyecektir. Tahkikat devam ediyor. Her şey belli olacak tahkikatla. Biz birilerinin bunun üzerinden yeni acılar geliştirmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Bunun üzerinden şu an konuşmak çok doğru değil. Tedavisi devam ediyor.” diye konuştu.

VALİ KIRAÇ: SON AYLARDA ÜÇ ÇOCUĞUN ELİ KOPTU, ONLARA SAHİP ÇIKALIM

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise Mehmet Ezer’in yaralandığı olayı büyük üzüntüyle karşıladığını belirterek, “Mehmet Ezer kardeşimize, ailesine, Silvan ve Diyarbakır halkına geçmiş olsun diyorum. Bir seçim süreci yaşıyoruz. İyi bir süreçte aksaklık olmaması hem ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla hem de hem de siyasi partilerle zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Bu ortamın bozulmaması için hukuk devleti gereği olarak üzerimize düşeni son noktasına kadar yapıyoruz. Son hadisedeki olayla ilgili hem adli yönde hem de idari yönde soruşturması devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ HUKUK DIŞI HADİSEYE MÜDAHALE EDECEĞİMDEN EMİN OLUN”

Silvan’da, 15 gün önce yine bir provokasyon hadisesinin yaşandığını, onunla da ilgili ham idari hem adli soruşturmanın devam ettiğini anlatan Kıraç, “Şundan emin olun, bölgemizde meydana gelebilecek her türlü hukuk dışı hadiseye birince elden müdahale edip gereğini yapacağımızı huzurlarınızda ifade ediyorum. Ve özellikle anne babalara buradan sesleniyorum, çocukların yeri anne kucağıdır, oyun bahçeleridir, okullardır. Onları sevenlerle paylaşım ortamlarıdır. Çocuklarımıza sahip çıkalım. En son birkaç ay içerisinde üç çocuğun eli koptu, parmağı koptu. Bunlar yazıktır günahtır. Bunlara dikkat edilmesini istiyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar