Bakan Eker, Endonezyalı meslektaşıyla fuar açılışı yaptı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nın açılışını Endonezyalı meslektaşı Ir Suswono Mma ile birlikte yaptı. Çiftçilere bir müjde veren Bakan Eker,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker, Endonezyalı meslektaşıyla fuar açılışı yaptı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nın açılışını Endonezyalı meslektaşı Ir Suswono Mma ile birlikte yaptı. Çiftçilere bir müjde veren Bakan Eker, KOP bölgesinde bulunan illeri kapsayacak yeni bir kalkınma projesi hazırladıklarını söyledi.

Bu yıl 12.’si düzenlenen Konya Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde açıldı. Fuar, yeni yapılan holleriyle birlikte Türkiye’nin en büyük fuar alanı unvanını aldı. Kapalı ve açık alanlarıyla birlikte 86 bin metrekarede düzenlenen organizasyona bu yıl 200 bin ziyaretçi bekleniyor.

EKER: KOP BÖLGESİNE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEĞİ BAŞLATIYORUZ

Endonezya Tarım Bakanı Ir Suswono Mma ile fuarın açılışını gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, KOP bölgesinde bulunan illeri kapsayacak yeni bir kalkınma projesi hazırladıklarını söyledi. Eker, “Konya’daki çiftçilerin faaliyetlerini daha etkin gerçekleştirebilmeleri için hükümetimiz destek veriyor. Şimdi ise yeni bir kalkınma projesinin içerisinde hayvancılıktan istifade edecek destekleme projesini hazırladık. Bugün – yarın bu konuyla ilgili tebliğ ve kararname çıkıyor. Daha önce DAP ve GAP bölgelerinde uyguladığımız bazı projelerde şimdi KOP projesi illerini de alarak besi materyali, yani hayvancılıkta üretim desteği başlatıyoruz. Hayvancılık işletmelerinin gelirini yükseltmek amacıyla hayvan başına üreticilere 350 lira, buzağı için de 150 lira olmak üzere 500 liralık yeni bir destek getiriyoruz.” açıklamasında bulundu. Bakan Eker, AK Parti hükumetinin Konya’da bugüne kadar 3.6 milyar TL’lik karşılıksız nakdi hibe desteği verdiğine değindi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUAR ALANI

Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl fuarda, 50 ülkeden 978 marka ve 358 firma yer aldığını söyledi. Yeni eklenen 4 salonla 66 bin metrekare kapalı ve 20 bin metrekare açık olmak üzere 86 bin metrekarelik bir alanla Türkiye’nin en büyük fuar alanı konumuna geldiğine dikkat çekti. Ersözlü, “Son 7 aylık sürede yapılan fuaye alanı, konferans salonları ve 6 bin araçlık otopark, basın odaları ile birlikte fuar devreye girdi. Dış alanı ile birlikte fuarımızı 86 bin metrekarelik bir alanda hazırladık. Şuandaki büyüklüğüyle ülkemizin en büyük fuarı, Avrasya coğrafyasının ise ilk 3 fuarı arasında yerini aldı.” dedi.

Tarım fuarının önümüzdeki yıl bu Mart ayında düzenleneceğini aktaran Ersözlü şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıla göre bu yıl traktör ve biçerdöver kategorisinde yüzde 28’lik bir büyüme ile fuarımızı açıyoruz. Bu gelişme, bölgenin tarımdaki gücünü göstermesi açısından önemli. Bir çok traktör firması, dünyadaki ilk lansmanını bu fuarda yapacak.”

Fuar açılışına KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KOP Bölge İdare Başkanı Mehmet Babaoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalı bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar