Bakan Eker, Bitlis’te iki ailenin barış törenine katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis'in Güroymak ilçesinde geçen yıl Gezer ve Günaydın aileleri arasında Özgür Gezer'in hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davasının barışla noktalanması için düzenlenen törene katıldı.Güroymak...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker, Bitlis’te iki ailenin barış törenine katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis'in Güroymak ilçesinde geçen yıl Gezer ve Günaydın aileleri arasında Özgür Gezer'in hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davasının barışla noktalanması için düzenlenen törene katıldı.

Güroymak ilçesinde kapalı halı sahada düzenlenen törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Norşin'de Günaydın ve Gezer aileleri arasında oluşan kan davasında maalesef bir can kaybıyla sonuçlanmış. Bu aradaki kan davasını çok yiğit bir şekilde bu iki kardeşimiz ve ailelerin kıymetli reisleri büyükleri bu haklarını ve hukukların bir kardeşlik komşuluk, hukukuna binaen aralarında herhangi adavet kin kalmadığını barışmak suretiyle bunu da dosta dünyaya herkese ilan etmek suretiyle bu barışı gerçekleştirdiler. Bizde buna şehadet ettik. Son derece hayırlı bir gelişme. Bu örnek alınacak bir davranış. Yiğit odur ki kendi nefsine hakim olabilendir. Kendi nefsinin arzularını frenleyebilendir. Yiğit adam öldüren, eziyet eden, zulmeden, yiğit değil ve yiğitlik değil. Nefsine beşeri dürtülerine gem vurabilmek ve barışı, huzuru isteyip onu tesis edebilmektir. Bu kardeşlerimiz yiğitçe bu tavrı sergilediler. Allah onlardan razı olsun. Huzurlarını, barışlarını daim kılsın. Biz adı barış olan bir medeniyetin, dinin mensuplarıyız. Dolayısıyla hepimiz bugün bu barışın tesisine şehadet etmekle de çok bahtiyarız, memnunuz. Türkiye'de de barışın bütün vatandaşlarımızın, yurttaşlarımız arasında tesisi için özellikle çözüm süreciyle birlikte aslında barışın bu bölgemizde de kalıcı hale gelmesi için çaba içindeyiz. Allah bu güzel barışta daha büyük ve kalıcı barışlara vesile olsun. Bir daha inşallah kimse kimseyle bu şekilde bir kan davasına, kine ve adavete düşmesin. Kine ve adavete fırsat vermesin. Aileleri tebrik ediyorum. Barışları kutlu olsun.” diye konuştu.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise, barışta emeği geçenlere teşekkür ederek bu tür barışların daim olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşma ve okunan duaların ardından her iki ailenin fertleri Kur'an’ın altında geçerek barış sözleri verdiler. CİHAN

Yorumlar