Bakan Davutoğlu ve Yılmaz, Bingöl'de şehit aileleriyle buluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Kim ne fitne fesat çıkarmak isterse istesin, kim bu topraklarda kardeşi kardeşe düşman yapmak isterse istesin, bu toprakların aziz evlatları, ezelden beri kardeş oldukları gibi ebediyete kadar da kardeş...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Davutoğlu ve Yılmaz, Bingöl'de şehit aileleriyle buluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Kim ne fitne fesat çıkarmak isterse istesin, kim bu topraklarda kardeşi kardeşe düşman yapmak isterse istesin, bu toprakların aziz evlatları, ezelden beri kardeş oldukları gibi ebediyete kadar da kardeş olacaklar.'' dedi.

    Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şehit Aileleri Derneği'nce 'Şehit 33 Eri Anma Günü' nedeniyle verilen yemeğe katıldı.

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ağabeyi gibi gördüğünü ve sözleri fazla uzatmak istemediğini belirterek ''Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum ve şehit ailelerimize de en derin saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise şehit aileleriyle yan yana olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ''Büyük milletler arzın hemen hemen her yerine yayılmış, şehitlikleriyle bilinir. Bizim milletimizde böyle aziz bir millet. Uğruna şehit düştüğü değerler adına ecdat asırlar önce hem bu topraklarda hem şuan da sınırlarımızın dışında kalan topraklarda hep büyük bir mücadele verdiler ve toprağa düştüler. O toprakları da bizim toprağımız gibi aziz kıldılar. '' ifadelerini kullandı.

    Ahmet Davutoğlu, öncelikleri arasında yurt dışına çıktığında varsa ilk önce şehitliği ziyaret etmek olduğunu ve bu alışkanlığını hiç terk etmediğini ifade ederek ''O mübarek insanların omuz omuza aynı ideal için yürüdüklerini ve toprağa aynı ideal için düştüklerini gördük. Hep bunu gördük. Her gördüğümüzde de bir kez daha bu aziz milletin kardeşliği konusundaki inancımız hem pekişti, hem de onların gıyaplarında söz verdik. Nasıl sizler aziz şehitlerimiz bu sözü onlara hitaben onların manevi şahsiyetlerine hitaben söylüyorum. O topraklarda ve bu topraklarda omuz omuza yürümüşseniz, bu millet de geleceğe hiçbir fark ve ayrım gözetmeden omuz omuza yürüyecek. Kimse aramıza fitne sokamayacak inşallah. '' diye konuştu.

    ''Bu şehitlik makamı hepimiz için örnek alınması izinde yürünmesi gereken insanların makamıdır.'' diyen Davutoğlu, ''İkinci bir hususu da zikretmek isterim ki bugün aslında 24 Mayıs 1993 şehit edilen 33 aziz şehidimizi anıyorum hem burada Bingöl’de bu topraklar için şehit düşmüş aziz kardeşlerimizin aileleri ile birlikteyiz. Onları da rahmetle anıyoruz. Ama 2 hafta kadar önce Soma’da şehit düşmüş emek için, helal rızk için çalışırken hayatını kaybetmiş olan şehit kardeşlerimizi anıyoruz. Ayrıca dün akşam Mavi Marmara olayından sonra kalan tek yaralımız Uğur Söylemez kardeşimiz de o da Mavi Marmara’da Gazze'deki kardeşlerine sizler adına, bizler adına bir lokma ekmek ve yardım götürmek için yola çıktığında yaralanmıştı. 4 yıldır bitkisel hayattaydı dün akşam onu da kaybettik. Ailesiyle biraz önce tekrar konuştum makamların en yücesine gitti Uğur kardeşimiz. Diğerleri gibi bütün şehitlerimiz gibi hepsine Allah rahmet eylesin.'' dedi.

    Davutoğlu, ''Buradan bir kez daha söylüyorum Kim ne fitne fesat çıkarmak isterse istesin, kim bu topraklarda kardeşi kardeşe düşman yapmak isterse istesin, bu toprakların aziz evlatları, ezelden beri kardeş oldukları gibi ebediyete kadar da kardeş olacaklar. '' ifadelerini kullandı.

    Çözüm sürecine de değinen Davutoğlu, ''1993’ün 24 Mayıs’ında 33 aziz şehidimiz toprağa düşmeden öncede şimdi olduğu gibi çözüm sürecine benzer bir çaba içerisindeydi o zaman rahmetli Özal birçok ciddi çalışmalar yapmıştı ve o yıl o askerlerimizi şehit edenler aslında o çabaları da sabote etmişlerdir. Şimdi eğer o çabalar başarılı olmuş olsaydı, 93'ten bugüne kadar 20 yılı aşkın 21 yıldır bu toprağa düşmüş hiçbir kardeşimiz, hiçbir vatandaşımız şehit olmuş, vefat etmiş olmayacaktı. Onlar bunları bildikleri için düşmanlıkları körüklemek adına o hunharca cinayeti işlediler. Şimdi bizim üzerimizde şu görev var, mademki bir buçuk yıla aşkın süredir hiçbir ananın yüreğine evlat acısı düşmedi, bu çözüm sürecine de sıkı sıkıya sarılacağız. Bunun kıymetini en iyi şehit aileleri bilir en iyi sizler bilirsiniz ki, barışın herhangi bir bedeli yoktur. O bakımdan karşılığı da yoktur. O bakımdan son dönemde Sayın Başbakanımızın dirayetli öncülüğünde ilerleyen bu sürece hepimiz sahip çıkacağız. Allah bir daha bu topraklarda nereli olursa olsun hangi bölgeden hangi etnik kökenden hangi mezhebi kökenden olursa olsun hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşürmesin.'' dedi. CİHAN

Yorumlar