Bakan Davutoğlu, UNDP ile 5 yıllık anlaşma imzaladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark arasında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinde kalkınmayı desteklemek için 5 yıl geçerli...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Davutoğlu, UNDP ile 5 yıllık anlaşma imzaladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark arasında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinde kalkınmayı desteklemek için 5 yıl geçerli olacak 15 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Bakan Davutoğlu, Çırağan Sarayı'nda UNDP ile yapılan anlaşma törenine katıldı. Davutoğlu yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye'nin kalkınma, iş birliği alanında yükselen ülkeler arasında olduğunu, kalkınma ve iş birliğinin Türk dış politikasının ayrılmaz parçaları haline geldiğini dile getirdi. Davutoğlu şöyle devam etti: "Birçok alanda uluslararası çerçevede yaptığımız atılımlar, Gerçekleştirdiğimiz girişimlerle geçen sene 3.2 milyar dolar dış kalkınma yardımıyla dünyada yükselen, önemli bir rol oynayan ülke haline geldik. Bu dönemde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programıyla çok yakın bir iş birliği içerisinde çalıştık."

Helen Clark'ın gerçek bir Türkiye dostu olduğunu ve kalkınma öncüsü olarak yetkin çalışmalarla yapılan faaliyetlere büyük katkıda bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, "Anlaşma iki açıdan önemlidir. Birincisi Türkiye ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı arasında 5 yıla yayılan 15 milyon dolarlık bir ortak proje, çalışma ortaya konulmaktadır. Daha önce birlikte Birleşmiş Milletler'de, New York'ta imzaladığımız çerçeve anlaması kapsamında Türkiye'de, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın, dolayısıyla Birleşmiş Milletler'in en önemli bölgesel ofislerinden birisi açılacak." dedi.

Davutoğlu, İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanın da temelinin atılmasıyla şehrin dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olacağına dikkati çekerek, "Burada merkezi olan uluslararası örgütler büyük bir avantaj sağlayacaklar. Özellikle de Birleşmiş Milletler için bu önemli bir imkan oluşturacak. Özel olarak da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nı ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İstanbul asırlar boyu barış ve düzen başkenti olarak bilinmiştir. Önümüzdeki dönemde de Birleşmiş Milletlerin bütün projelerinde İstanbul bu yönüyle de kalkınma yönüyle de kendini gösterecektir." ifadelerini kullandı.

Bakan Davutoğlu, İstanbul'un bu durumu, bulunduğu konum itibariyle hak ettiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye son dönemde sağladığı olağanüstü gelişme ve sağlayabileceği imkanlar itibariyle de her zaman Birleşmiş Millerler'in hizmetindedir. Hangi dönemde olursa olursa olsun, hangi konuda olursa olsun Türkiye, Birleşmiş Milletler'in teklif ettiği her konuda, inisiyatif geliştirdiği her hususta büyük bir gayret göstermiştir."

CİHAN

Yorumlar