Bakan Davutoğlu Ermenistan yolcusu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) toplantısı için Ermenistan’ın başkenti Erivan’a gidecek.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Davutoğlu Ermenistan yolcusu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) toplantısı için Ermenistan’ın başkenti Erivan’a gidecek. Davutoğlu’nun, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan'ın yanı sıra ikili temaslarda bulunması bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘‘Sayın Bakanımız, kurucu üyesi olduğumuz ve Sekretaryasına İstanbul’da ev sahipliği yaptığımız Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (KEİ) 12 Aralık 2013 tarihinde Erivan’da düzenlenecek olan 29. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere Ermenistan’ı ziyaret edecektir.’’ denildi.

Söz konusu toplantının, üye ülkelerin KEİ’nin işlevselliğine ivme kazandırılması ve örgüt içerisinde somut işbirliği projelerine odaklanılması amacına bağlılıklarını yinelemeleri açısından önem taşıdığı kaydedildi. 29. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda, KEİ 20. Yıldönümü Zirvesi'nde İstanbul’da kabul edilen ve ticaret, ulaştırma, enerji, haberleşme, bilim -teknoloji, turizm ve eğitim gibi birçok alanda, örgütün 2020 yılına yönelik vizyonunu ortaya koyan Yeni Ekonomik Gündem Belgesi ile bu belgenin uygulanmasına dair Eylem Planı çerçevesinde belirlenen hedeflere yönelik performansa ilişkin değerlendirme yapılması öngörülüyor. Ayrıca, üye ülkelerin müşterek beklentileri temelinde, örgütün daha etkin ve görünür hale getirilmesine yönelik fikir teatisinde bulunulacak.

KOÇARYAN ‘TÜRKİYE SOYKIRIMI TANIMALI’ DEMİŞTİ

Davutoğlu’nun Erivan ziyareti öncesi, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesine katkının, ancak önoşulsuz bir şekilde Türkiye’nin Zürih Protokolü’nü hayata geçirmek olduğunu söyleyen Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Koçaryan, ‘‘Türkiye, bölge ülkeleri arasındaki uygar ilişkiler kurma sürecini hızlandırmak istiyorsa, Osmanlı İmparatorluğu tarafından düzenlenen Ermeni Soykırımı’nı tanımalı ve kendisi tarafından kapalı tutulan Ermeni-Türk sınır kapısı yeniden açılmalı.’’ şeklinde konuşmuştu.

Ermenistan ve Türkiye arasında diplomatik ilişki bulunmazken, iki ülke arasındaki sınır 1993'ten bu yana kapalı tutuluyor.
CİHAN

Yorumlar