Bakan Davutoğlu: Dinlemenin sonucu için nihai resmi açılamayı bekleyin

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye toplantısına ilişkin sızdırılan ses kayıtları ile ilgili, "Çok ciddi ve titiz bir çalışma yürütülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Davutoğlu: Dinlemenin sonucu için nihai resmi açılamayı bekleyin

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye toplantısına ilişkin sızdırılan ses kayıtları ile ilgili, "Çok ciddi ve titiz bir çalışma yürütülüyor. Dolayısıyla bu çalışmalar bitene kadar, gazetelerde değişik yorumlar yapılabilir ama nihai resmi açıklama yapılıncaya kadar o açıklamayı beklemek lazım. Ona itibar etmek doğru olur." dedi.

Dışişleri Bakanlığı ile Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı arasında mutabakat metni imzalandı. Dışişleri Bakanlığı konferans salonunda imzalanan metnin ardından Bakan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Duvatoğlu, "Dışişleri Bakanlığı toplantısında sızdırılan ses kayıtları ile ilgili somut bulgulara ulaşıldı mı?Dış istihbarat bağlantısı görüyor musunuz?” sorusuna, "Dışişleri Bakanlığı’ndaki toplantının sızdırılması ile ilgili konuda dikkat ederseniz, değişik konular hep aynı cevabı verdik. Çok ciddi ve titiz bir çalışma yürütülüyor. Dolayısıyla bu çalışmalar bitene kadar, gazetelerde değişik yorumlar yapılabilir ama nihai resmi açıklama yapılıncaya kadar o açıklamayı beklemek lazım. Ona itibar etmek doğru olur. Yapılan değişik yorumlar, değişik bilgilere yansıyabilir ama, nihai açıklama mutlaka bizim tarafımızdan yapılacaktır. Çok Titiz bir çalışma yapılıyor. Dün ilgili birimlerimizle tekrar konuştum. Bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldım. Bu titiz çalışma tamamlanıncaya kadar kamuoyunun beklemesini istirham ediyorum." diye cevap verdi.

Her türlü dış ve iç etki de dahil olmak üzere, her ihtimalin göz önüne alınarak dikkatli bir çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Bakan Davutoğlu, "Bunun sorumluları bulunacak ve en şiddetli şekilde, Türkiye Cumhuriyeti devletine bu siber saldırının muhatapları cezalandırılacaktır. Hukukun ve hukuk üstünlüğün çerçevesi içinde." ifadelerini kullandı.

"TARAFLARIN AGİT KONUSUNDA MUTABAKATA VARMALARI ÖNEMLİ"

Ukrayna krizi ile ilgili sorulan bir soruyu da cevaplayan Bakan Davuotğlu, dünkü yapılan toplantıyı yakından takip ettiklerini belirtti. Yapılan çalışmalar sonrasında, açıklanan bildirinin olumlu olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu, ‘AGİT Gözlem Misyonu’na yapılan atfın önemli olduğunun altını çizdi. Tarafların AGİT konusunda mutabakata varlarının alanda, bir tansiyonun düşmesi için önemli bir aşama olduğunu vurguladı.

AGİT misyonunun başında da, eski Müsteşar ve BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan olduğunu hatırlatan Bakan Davutoğl, "Bu da aslında tarafların Türkiye’ye ve Türk diplomasisine duydukları güvenin, bir yansımasıdır." diye konuştu.

"TÜRKİYE YAPILAN HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ DESTEKLEMEKTE"

Türkiye’nin Ukrayna’yı toprak bütünlüğü içinde, dost bir ülke olarak gördüğünü dile getiren Bakan Davutoğlu şöyle devam etti: "Çalışmalara katkı sunmaya hazırız. Taraflarla, temaslarımız sürüyor. Dün sayın başbakanımızın Putin ile görüşmesi oldu. Birkaç gün önce Sayın Keriyy ile görüşmemiz oldu. Bu konuda karşılık fikir alış verişimiz devam etmekte. İnşallah bu kriz en kısa sürede aşılır ve Karadeniz Bögesi’ ndeki Soğuk Savaş döneminde oluşmuş olan istikrar karşılıklı saygıya dayalı güvenlik havzası sağlanmış olur. Türkiye yapılan her türlü girişimi desteklemekte elinden gelen her türlü çabayı göstermektedir."
CİHAN

Yorumlar