Bakan Çelik:30 Mart'ta vatandaşın aşağılandığı, Türkiye geride bırakılmış olacak

Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, "30 Mart’ta öylesine bir dönemden geçeceğiz ki eski Türkiye tamamen geride bırakılmış olacak, eski Türkiye’nin kötü alışkanlıkları tamamen geride bırakılmış olacak; vatandaşın aşağılandığı, kimliğinin hor görüldüğü, ada.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik:30 Mart'ta vatandaşın aşağılandığı, Türkiye geride bırakılmış olacak

Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, "30 Mart’ta öylesine bir dönemden geçeceğiz ki eski Türkiye tamamen geride bırakılmış olacak, eski Türkiye’nin kötü alışkanlıkları tamamen geride bırakılmış olacak; vatandaşın aşağılandığı, kimliğinin hor görüldüğü, adam yerine konulmadığı eski Türkiye tamamen geride bırakılmış olacak. Bir hükümeti getirecek ya da götürecek yegane irade sizsiniz. Bir ülke, bir hükümet eğer sokaklarından güç almıyorsa, eğer sokaklarının iradesini yansıtmıyorsa o hükümet meşruiyetini kaybetmiş demektir." dedi

    Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere şehre gelen Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, törenin ardından Ak Parti seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Seçim bürosunun açılışı öncesinde vatandaşlara seslenen Bakan Çelik, “Bir hükümeti getirecek ya da götürecek yegane irade sizsiniz. Bir ülke, bir hükümet eğer sokaklarından güç almıyorsa, eğer sokaklarının iradesini yansıtmıyorsa o hükümet meşruiyetini kaybetmiş demektir.” şeklinde konuştu.

    Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, kutlama töreninin ardından partisinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç’un Trabzon Bulvarı’ndaki seçim bürosunun açılışına katıldı. Beraberindeki milletvekilleriyle birlikte tören alanından yürüyerek seçim bürosunun bulunduğu alana giden Çelik, burada vatandaşlara seslendi.

    Milletin verdiği destekle cuntalarla, darbelerle ve çetelerle mücadele ettiklerini belirten Çelik şöyle konuştu: “11 yıldır bu ülkede neredeyse 100 yıllık tarihi beraber gerçekleştirdik. Sadece bu ülkede yolsuzlukla, ülkenin kötü yönetilmesiyle, yanlış işlerle uğraşmadık. Sizin verdiğiniz destek sayesinde bu ülkede çetelerle, cuntalarla, darbelerle mücadele ettik. Bu ülkede sizin ve çocuklarınızın layık olduğu bir demokrasiyi kurmak için hep beraber uğraştık. Esas olan bu gücü yaratan, bu desteği veren, buralarda toplanarak, bu meydanları doldurarak, bu seçim bürolarını açan, bu büyük Türkiye’yi yaratan tek tek hepinizsiniz. Bizler işin sadece görünen tarafıyız. Bu işin eseri, bu eserin mimarı, büyük Türkiye’nin yaratılmasındaki asıl kuvvet sizsiniz. Şimdi ise öyle bir noktaya geldik ki artık eski Türkiye’yi tamamen geride bırakacağımız, yeni Türkiye’ye kimsenin suikast düzenleyemeyeceği bir aşamaya geldik.”

    Bakan Çelik, konuşmasının ardından milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç ile birlikte seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti. Çelik ve beraberindekiler daha sonra yürüyerek valiliğe geçti. CİHAN

Yorumlar